Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Η Πολιτική επιστρέφει

Το θετικό σε όλη αυτή την ιστορία, που ξεκίνησε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου, είναι ότι επανέρχεται στο προσκήνιο η Πολιτική. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η θέση μάχης που έχουν πάρει οι μονομάχοι με κάνουν αισιόδοξο. Ο μέν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γεώργιος Παπανδρέου, έχει όραμα και για το Κίνημα και για τη χώρα. Έτσι, ο πολιτικός του αντίπαλος, αν και φανφαρόνος, θα αναγκαστεί πολύ σύντομα να δώσει και αυτός το πολιτικό του στίγμα. Είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, έχουν "κακομάθει". Θέλουν λόγο πειστικό, όχι έναν φαφλατά που θα λέει οτιδήποτε. Και κυρίως, θέλουν άνθρωπο, που να τους πείσει ότι όποτε φτάσει στην εξουσία, θα κάνει αυτά που λέει.
Εκτίμηση δική μου είναι ότι έφτασε η ώρα του Γιώργου Παπανδρέου. Κάποιος μπορεί να μου πει ότι αυτή η ώρα ήταν πριν 3 1/2 χρόνια. Όχι. Η ώρα του είναι τώρα. Η βαρειά ήττα τον άλλαξε. Το νιώθω. Στην Κ.Ο. έδωσε το πρώτο στίγμα της αλλαγής του. Καθημερινά θα δίνει πλέον προς κάθε κατεύθυνση, τις απαντήσεις του.
Για όσους τον κατηγόρησαν για την επιλογή του να στηθούν κάλπες στην Κ.Ο. ίσως να πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους. Ως Πρόεδρος του Κινήματος ζήτησε το αυτονόητο. Γιατί ενόχλησε; Γιατί θορυβήθηκαν; Διότι ήθελαν και πάλι οι γνωστοί κύκλοι να τον έχουν υπό ομηρεία, αναδεικνύοντας έναν αρχηγό λίγο. Ε, λοιπόν, δεν είναι λίγος. Και η οργισμένη απάντηση του Σημίτη απέδειξε περίτρανα ποιος ήταν πίσω από όλο αυτό το "στήσιμο" του Γιώργου.
Η ουσία είναι ότι επιστρέφει η Πολιτική. Και σε αυτό τον τομέα ο Παπανδρέου είναι ασυναγώνιστος. Γνήσιος Παπανδρέου. Αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Τα άλλα του πλεονεκτήματα είναι η ευγένειά του και η Δημοκρατικότητά του. Κάποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν για να τον βγάλουν από τη μέση. Ο λαός, όμως, τον πιστεύει. Αυτό μετρά περισσότερο. Είναι βέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: