Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Ιστορία...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, μόνο που τη δεύτερη φορά είναι φάρσα.
Σήμερα, 42 χρόνια μετά, ο δημοκρατικός λαός της Αθήνας ζει ιστορικές στιγμές. Ζεί το 1965 σε νέα έκδοση.
Η μαζική προσέλευση του κόσμου στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και η αποθέωση του Προέδρου του Κινήματος Γεωργίου Παπανδρέου καταδεικνύει το μέγεθος της αδικίας που υπέστη ο γιός του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη, αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.
Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Το σύνθημα "Άλλαξέ τα όλα" αποτελεί μια κατάσταση συνεχή. Η δημοκρατική παιδεία του Προέδρου άφησε να αναπτυχθούν τα σαπρόφυτα γύρω του, που τελικά επιδιώκουν να τον πνίξουν.
Η πάνδημη συμμετοχή του λαού στις προσεχείς εκλογές για την ανανέωση της εντολής στον Γεώργιο Παπανδρέου από μέλη και φίλους, αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για το μέλλον της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Το οφείλουμε στο μέλλον, στη νέα γενιά, στα επόμενα χρόνια. Ας αποτελέσουμε τη γέφυρα για μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα, την οποία μπορεί να εξασφαλίσει ένας δυνατός Παπανδρέου και ένα Κίνημα που επιβάλλεται να ανασυγκροτηθεί, στα πλαίσια της πορείας προς το μέλλον.
Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στα όριά του. Η συστράτευση περί τον Πρόεδρο δεν συζητείται. Είμαστε εδώ, γύρω από τον Πρόεδρο, ανάχωμα και ασπίδα του. Χωρίς φόβο και πάθος, να πάρουμε ο καθένας τη θέση που του πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: