Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Μήπως έφτασε η ώρα;

«Η δημοκρατική μου ευαισθησία, μου επέβαλε να ζητήσω την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των βουλευτών, καθώς βάλλομαι το τελευταίο δεκαήμερο» δήλωσε αποκλειστικά στον Flash 96 ο Γ. Παπανδρέου.
Σοφή κίνηση, στρατηγικής σημασίας, που "έδειξε" ποιοι υπονόμευαν επί 3 1/2 χρόνια τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι αντιδράσεις Σημίτη και Βενιζέλου και η, τελικά, πυροσβεστική δήλωση Κακλαμάνη, μπορεί να "έσωσαν" προσωρινά την παρτίδα, εν τούτοις κατέδειξαν το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει στο Κίνημα.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το ΠΑΣΟΚ πλέον ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Βρίσκεται ήδη σε φάση διάλυσης.
Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία του Γιώργου. Ή τώρα ή ποτέ. Το βήμα μπροστά το οφείλει στην ιστορία του. Δεν πρόκειται να γίνει ισότιμος όσων του πριόνισαν την καρέκλα. Γιατί και να κερδίσει, πάλι θα τον υπονομεύουν.
Συνεπώς η λύση είναι μία και μοναδική. Αποχώρηση και δημιουργία ενός νέου κινήματος, με νέα δομή και πολιτικές. Ενός Κινήματος που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας, θα προπορεύεται και θα είναι ο σκαπανέας κάθε νέου.
Το παλαιό δεν εκφράζει το νεωτεριστή πολιτικό Γιώργο Παπανδρέου, δεν εκφράζει την κοινωνία. Ας μείνει πίσω, όπως έμεινε πίσω η Ένωση Κέντρου από τον Ανδρέα Παπανδρέου και ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ. Τώρα πρέπει να μείνει πίσω το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργηθεί κάτι νέο. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ. Στο πλευρό του Προέδρου. Για το μέλλον της πατρίδας, για το μέλλον όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: