Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Με το βλέμμα στο μέλλον

Μετά τη θύελλα των πρώτων ημερών, απολαμβάνουμε την ησυχία της προσμονής. Όλα πήραν το δρόμο τους και αυτό που απομένει είναι με νηφαλιότητα οι δυο πλευρές να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να γίνει μια συζήτηση πάνω σε αυτά. Δεν είναι δυνατό ένα Κίνημα να μην έχει πολιτικές θέσεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Και ακόμη, μου είναι αδιανόητο η εκλογή να γίνει στη βάση "ποιος μπορεί να κερδίσει τον Καραμανλή".
Προσωπικά, επιθυμώ να γίνει η συζήτηση σε ένα επίπεδο παράθεσης πολιτικών, ώστε να αποφασίσει το μέλος και ο φίλος που θα προσέλθει στην κάλπη, ποια πολιτική θέλει να ακολουθήσει το Κίνημα. Τα πρόσωπα δεν κερδίζουν εκλογές. Οι πολιτικές κερδίζουν εκλογές και αυτό πρέπει, επιτέλους, να γίνει αντιληπτό.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει στην κοινωνία να βρεθεί μπροστά, με καινοτόμες πολιτικές, που θα δώσουν άλλη πνοή στον απογοητευμένο πολίτη. Οφείλει να αναλάβει δράσεις για να αφυπνίσει τον κόσμο και να τον καταστήσει συμμέτοχο στη νέα πραγματικότητα. Γιατί νέα εποχή δεν υφίσταται όσο θα υπάρχει παρηκμασμένος μηχανισμός. Και ο μηχανισμός ΠΑΣΟΚ είναι και παρηκμασμένος και αδύναμος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.
Αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου το κατάλαβε από την πρώτη στιγμή. Για να μην οδηγήσει την παράταξη σε διάσπαση ακολούθησε την πορεία του, τον δικό του Γολγοθά, που το αποτέλεσμα ήταν τρεις ήττες (δεν συμπεριλαμβάνω τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση). Σε αυτή την τελευταία ήττα συνειδητοποίησε το λάθος των συμβιβασμών. Και πιστεύω ότι, επειδή είναι ο ΜΟΝΟΣ Έλληνας πολιτικός που ΜΠΟΡΕΙ να οδηγήσει τη χώρα προοδευτικά και μπροστά, θα βάλει ένα τέλος στους συμβιβασμούς και θα περάσει σε ρήξεις!
Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με άνθη. Είναι δύσκολος και επίπονος. Αλλά πρέπει να τον διαβεί για το καλο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: