Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Τίτλοι τέλους...

Είναι γνωστό ότι, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, "η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, η ήττα είναι ορφανή". Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό; Αποδείχτηκε περίτρανα χτες το βράδυ, όταν μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και σύμφωνα με το οποίο ανανεώθηκε η λαική εντολή στην δεξιά κυβέρνηση, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του Προέδρου του Κινήματος.
Πρώτος ο Γεώργιος Παπανδρέου, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του Κινήματος, ζήτησε να του ανανεωθεί η εμπιστοσύνη της βάσης του Κινήματος, με προσφυγή σε Συνέδριο και εκλογή από τα μέλη και τους φίλους.
Παράλληλα, μετά την δήλωση του απόντος και επανεκλεγέντος πρωθυπουργού στο Ζάππειο, έφτασε εκεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να εγγυηθεί την ενότητα του Κινήματος και να εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος για την Προεδρία του Κινήματος.
Οι σημερινές διεργασίες ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες. Όλο του εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο προσκήνιο. Ο φόβος; Ότι ο κόσμος κατεδίκασε αυτή την πολιτική το 2004 και τώρα τα ίδια πρόσωπα επανέρχονται. Τελικά σε αυτή τη χώρα, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Ο Σημίτης επανέρχεται ως εγγυητής της ενότητας, οι Σουμάκης και Νεονάκης επανήλθαν, Κουλούρης και Βερελής και προφανώς Λοβέρδος.
Ο κύκλος εσωστρέφειας άνοιξε. Η Αντιπολίτευση θα δίνει η μάχη των ισορροπιών και η δεξια κυβέρνηση θα παίρνει αποφάσεις σκληρές και αντιλαικές...
Τώρα αρχίζει το "παιχνίδι". Και θα είναι ιδιαίτερα σκληρό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: