Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

DEBATE

Με μεγάλη αγωνία περίμενα κι εγώ, όπως και άλλοι συνέλληνες, να παρακολουθήσω την περίφημη τηλεμαχία, ή, κατά το ελληνικότερο, έξι παράλληλους μονολόγους. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό για τον "καταλληλότερο". Αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών ακόμη και των φανατικότερων θαυμαστών του.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Δεν απάντησε σε κάποια απο τις ερωτήσεις που του τέθηκαν, μόνο σε εκείνη για τα επεισόδια, κάτι που προκάλεσε την δίκαιη αγανάκτηση των δυο κομμάτων της Αριστεράς.
2. Από την ανικανότητά του να το "παίξει" για άλλη μια φορά φαφλατάς, άρχισε να κουνά τα χέρια του, όλο και περισότερο, όσο κλιμακώνονταν οι ερωτήσεις.
3. "Χάρισε" χρόνο, μη έχοντας κάτι πειστικότερο να πει σε δυο από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.
4. "Πούλησε" αρκετό χρόνο από τα δυο λεπτά που είχε στο τέλος.
5. Και ο πλέον αδαής συνειδητοποίησηε ότι επεδίωκε να οδηγήσει μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού υπό ομηρεία στις κάλπες με τις δήθεν δεσμεύσεις του.
6. Κουβέντα για τα ομόλογα, την καταστροφή των τελευταίων πυρκαιών, τη μη υλοποίηση των προηγούμενω δεσμεύσεων του και άλλα πολλά.
Σταματώ εδώ την αρίθμηση, γιατι δεν τελειώνει. Απλά, κάθε νοήμων άνθρωπος οφείλει να καταλάβει ότι ο Καραμανλής αυτό ήταν, μια φούσκα της πολιτικής, που δυστυχώς κυβέρνησε τον τόπο με καταστροφικές συνέπειες σε κάθε τομέα. Και το χειρότερο, ότι είχε συνεργάτες που ανεδείκνυαν καθημερινα τη γύμνια του βασιλιά!
Αυτά για τον απερχόμενο. Από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, Αλαβάνος και Παπανδρέου, έπεισαν για το αγαθό των προθέσεών τους. 'Επεισαν ότι θα κάνουν πράξη το μεγαλύτερο μέρος αυτών που είπαν, πως έχουν και τη θέληση και τις ικανότητες. Μέχρι εκεί. Δε θα προχωρήσω στους άλλους τρεις. Ίσως γιατί το ΚΚΕ είναι πια τόσο γερασμένο, με μια ξύλινη διατύπωση των θέσεών του, ενώ τα δυο δεξιά κόμματα κινούνται στις παρυφές, το μεν ΛΑΟΣ της εισόδου του στη Βουλή, η δε νεότευκτη Δημοκρατική Αναγέννηση της υπάρξεώς της και την επόμενη των εκλογών ημέρα.
Εντύπωση ζωηρή μου προκάλεσε η διάθεση δημοσιογράφων να σταθούν στην απάντηση "Εγώ ή νέα προσφυγή στις κάλπες", που είπε ο καταλληλότερος, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Και κατά έναν περίργο τρόπο, όλοι στάθηκαν στο γιατί δεν απάντησε ανάλογα ο Γιώργος Παπανδρέου. Τέλος πάντων, δε θα σταθώ σε αυτό. Ίσως γιατί πρέπει να φύγω. Η προεκλογική μου τρέλα ξεκινά δυνατά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: