Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Συμπεράσματα από μια ισοπαλία

Αντιγράφω:
«Όταν δέχεσαι γκολ ισοφάρισης στο 93΄ το παιχνίδι σου αφήνει πικρή γεύση. Θέλαμε να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε και η αλήθεια είναι ότι είχαμε μερικά καλά διαστήματα», ήταν το πρώτο σχόλιο του Τάκη Λεμονή για να συνεχίσει: «Σε αυτό το επίπεδο όμως δεν επιτρέπεται να είναι τα γήπεδα σε τόσο κακή αγωνιστική κατάσταση. Το χόρτο είχε 10 εκατοστά ύψος κι αυτό δεν μας επέτρεψε να παίξουμε έτσι όπως θέλαμε. Πρέπει να το λάβουν υπόψιν οι παράγοντες, αλλά και στις συσκέψεις της Σούπερ Λίγκα που συζητούν για τα ρούχα που θα φορούν οι ομάδες να δουν πιο σωστά το κομμάτι του ποδοσφαιρικού θεάματος». Συνεχίζοντας ο τεχνικός του Ολυμπιακού προσπάθησε να δικαιολογήσει την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όμως και πάλι στάθηκε στο χορτάρι. «Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στο δεύτερο ημίχρονο, επειδή ο Ίβιτς ανέβηκε ψηλά και υπήρχε ελεύθερος παίκτης του αντιπάλου. Με την αλλαγή του Στολτίδη το ξεπεράσαμε. Δεν ήμασταν καλοί στο δημιουργικό τομέα, παρότι μας δόθηκαν οι ευκαιρίες. Επαναλαμβάνω όμως ότι είναι αδιανόητο να παίζουμε σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Και δεν το λέω μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον Αρη που είναι τεχνική ομάδα», υπογράμμισε και κατέληξε: «Ο Αρης είχε φάσεις όχι από οργανωμένες επιθέσεις, αλλά από στημένες φάσεις. Η εμφάνισή μας σε κάποια διαστήματα δεν ήταν καλή, αλλά η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν μας επέτρεψε να παίξουμε έτσι όπως θέλαμε».
Θέλω να σχολιάσω πολλά, όλα. Τι να πρωτο πώ, όμως; Προηγείσαι με ένα γκολ-ποίημα, απο αυτά που πολύ σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα. Κάνεις μερικές φάσεις βασισμένες κατά βάση στο τεράστιο ταλέντο των παικτών σου, διαπιστώνεις στο δεύτερο ημίχρονο ότι το γήπεδο έχει γίνει κατηφορικό, διορθώνεις κάπως τα πράγματα, αλλά το γήπεδο γέρνει επικίνδυνα. Ο Άρης έχει στριμώξει τον Ολυμπιακό και στον Ολυμπιακό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ παίχτης να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια. Μακρινές μπαλιές στο πουθενά, μήπως και ο Λούα Λούα καταφέρει να φέρει τον πανικό στην αντίπαλη άμυνα. Όμως, φταίει το χορτάρι...
Δυστυχώς, το εντυπωσιακό 6-2 επί του ΟΦΗ δεν είχε συνέχεια. Και αυτό που χαρακτηρίζει τις μεγάλες ομάδες είναι η συνέχεια. Δε θέλω να φανώ μικρόψυχος, όμως η Βέρντερ, που δεν είναι ΟΦΗ και Άρης μας περιμένει για πολλές εκπλήξεις. Απλά, για να βάλει λουκέτο και στις φετεινές ελπίδες μας στην Ευρώπη.
Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός; Πρώτα από όλα ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Δεν κατηγορώ τον Τάκη Λεμονή. Είναι αξιολογότατος, ίσως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής. Είναι οπαδός, ξέρει το αντικείμενό του άριστα. Όμως, όταν έχεις φέρει μερικούς από τους καλύτερους παίχτες που κυκλοφορούν στην αγορά, πρώτιστα πρέπει να πάρεις προπονητή. Όσο για τον Τάκη, να μείνει δίπλα του και να δει πώς δουλεύει. Να πάρει παραστάσεις, να μάθει περισσότερα από όσα γνωρίζει. Εχθρός του καλού το καλύτερο. Αυτό στοχεύουμε, στο καλύτερο. Ας μην το σκορπάμε με σκαμπανεβάσματα και με διχόνοιες. Χάνοντας βαθμούς εύκολους, παύεις να είσαι καβαλλάρης... Και ο νοών νοείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: