Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Αντιγράφω από το in.gr:

Yπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού άφησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, συνδέοντας τις φωτιές με χρόνο προκήρυξης των εκλογών.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας σε συγκέντρωση ψηφοφόρων του στο γήπεδο του Σπόρτιγκ επανήλθε στη θεωρία πως οι φωτιές, ειδικά από τη 16η Αυγούστου και ύστερα, σχετίζονται άμεσα με την προκήρυξη των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου.
«Στις 28 Ιουλίου χτυπήθηκε η Πάρνηθα. Ήταν όταν πρωτόγινε λόγος για εκλογές. Στις 16 Αυγούστου χτυπήθηκε η Πεντέλη. Ήταν όταν αναγγέλθηκαν οι εκλογές. Και στις 16 με 31 Αυγούστου χτυπήθηκε ο Μοριάς. Η Ηλεία μας, η Ολυμπία, η Μεγαλόπολη, η Σπάρτη, η Λακωνία, η Αρεόπολη, ο Ταΰγετος, η Μεσσηνία. Βάλανε τρεις φορές φωτιά τη νύχτα στον Αετό. Μας ζητούνε να κάνουμε λοβοτομή και να μη σκεφτόμαστε. Δεν γίνεται» είπε ο κ. Πολύδωρας.
Αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Πολύδωρα έλαβε, μιλώντας στο Mega, o υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, κάνοντας λόγο για «υποθέσεις». Στο ίδιο κανάλι, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι «ο κ. Πολύδωρας έχει τόσα πράγματα που δεν αξίζει κανείς να τα σχολιάσει».
Ακόμη μια δήλωση του περίφημου, πλέον, Υπουργού της Δημόσιας Τάξης. Εδώ, πλέον, ακόμη και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Να πάρουμε τη δήλωση με τη σειρά, από την αρχή, για να γίνει αντιληπτό το σε τι κατάσταση σύγχυσης βρίσκεται ο εν λόγω κύριος. Η Πάρνηθα κάηκε τέλος Ιουνίου και όχι τέλος Ιουλίου. Τέλος Ιουλίου ο εξαίρετος και ικανότατος απερχόμενος υπουργός παρακολουθούσε να καίγεται η Αχαία και η Κορινθία, απο το Μοριά και η Αιτωλοακαρνανία και η Εύβοια λίγο βορειότερα. Να του θυμίσω ότι την περίοδο του τέλους Ιουλίου που ανέφερε, καιγόταν όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη.
Στις 16 Αυγούστου ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! Κατά τις ώρες που ο καταλληλότερος συσκεπτόταν με υπουργούς του για την ημερομηνία των εκλογών, καιγόταν η Αττική. Και εκεί η ανυπαρξία του κράτους της Δεξιάς ήταν πασιφανής...
Από τις 24 Αυγούστου άρχισε η φωτιά στην Ηλεία με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Συνέχισε να καίγεται ολη η Πελοπόννησος... Αυτά δε τα περί λοβοτομής, καλό θα είναι να μην τα αναφέρει. Απαιτεί να υποστούν λοβοτομή όλοι οι Έλληνες και να μη σκέπτονται, για να ανανεωθεί η εντολή στα πρόσωπά τους! Δηλαδή, να βάλουμε τα χεράκια μας, να βγάλουμε τα ματάκια μας!
Η όλη στάση της απερχόμενης κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα προκλητική. Ναι, θέλουν να ξεχάσουμε. Πληρώνουν, άνοιξαν τα ταμεία και εξαγοράζουν, ή προσπαθούν να εξαγοράσουν, συνειδήσεις και ψήφους.
Κάλλιστα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως μιλώ εκ του ασφαλούς, καθισμένος στην πολυθρόνα του γραφείου μου και γράφοντας στον υπολογιστή μου. Έχω ζήσει φωτιές, έχω συμμετάσχει σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης και σε συντονιστικά όργανα. Άρα, γνωρίζω, στο μέτρο του δυνατού, τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Και προφανώς, είμαι απόλυτα υπέυθυνος για ό,τι γράφω.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε. Συνέβησαν τεράστιες καταστροφές, με επιπτώσεις για όλους μας. Και κυρίως με επιπτώσεις για το μέλλον. Το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό η καταρρέουσα κυβέρνηση το κάνει γαργάρα. Και πάνω σε αυτό δεν απαντά ο περίφημος Βύρων. Δεν γνωρίζει; Δεν το έχει σκεφτεί;
Πάντως, επειδή δεν κρύβονται όλα, ας μας απαντήσει για αυτά που κυκλοφορούν στο internet. Αλλά ξέχασα. Ο Βύρων δεν ασχολείται με την τεχνολογία... Ή μάλλον και με την τεχνολογία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: