Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Επική νίκη!

Να, λοιπόν, που μέσα σε ένα φορτισμένο προεκλογικό κλίμα, με αντιπαραθέσεις και γκρίνιες, υπάρχει κάτι που μας ενώνει. Η Εθνική ομάδα του μπάσκετ μας κάνει για άλλη μια φορά να αφήνουμε στην άκρη τις πολιτικές διαφωνίες μας και να ασχοληθούμε λίγο με αυτά τα παιδιά, που δίνουν το δικό τους αγώνα στην Ισπανία.
Το χθεσινό παιχνίδι συνέπεσε με την τελευταία βραδιά του προεκλογικού αγώνα. Πολλά πάνελ σε όλα τα κανάλια. Μόνο που εκεί, κατά τις 10.30, άρχιζε ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας.
Αν και έντονα πολιτικοποιημένος, άλλαξα κανάλι και συντονίστηκα στην ΕΤ1. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικά άγριος. Η ομάδα μας ήταν υπνωτισμένη, περίεργα κακή. Μόνο που είναι και Πρωταθλήτρια. Οι Σλοβένοι, ευγενείς και αθλητικοί, έδιναντα πάντα μέχρι το τελευταίο 1 1/2 λεπτό. Εκεί που όλα άλλαξαν και έγιναν θρίλερ...
Η παρέα του Παναγιώτη Γιαννάκη άλλαξε τον ρου της ιστορίας και επέβαλε τη θέλησή της πάνω στη Σλοβενία. Είμαι βέβαιος πως όσες φορές και να το δουν το παιχνίδι οι Σλοβένοι, δεν θα καταλάβουν το πώς έχασαν. Είναι αυτό που δεν εξηγείται, αυτό που δεν περιγράφεται...
Παπαλουκάς, Ζήσης, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης.
Αυτή η πεντάδα ανέτρεψε. Όλη η ομάδα προχώρησε για τον επόμενο θρίαμβο.
Θα βγούμε απόψε στους δρόμους; Θα μας κάνουν να πανηγυρίσουμε πάλι τα παιδιά του Γιαννάκη;
Ένα ερώτημα βασανίζει πολλούς. Πώς αυτή η ομάδα ανατρέπει, παλεύει, χάσει ή κερδίσει είναι μια γροθιά; Αυτό είναι το έργο του Παναγιώτη Γιαννάκη. Μια ομάδα βγαλμένη από την καρδιά του. Δεν υπάρχει μέταλλο που να συγκριθεί με την καρδιά του νικητή. Και αυτό έχει μεταδώσει στα "παιδιά" του ο Γιαννάκης. Την καρδιά του μαχητή, του αλύγιστου μαχητή, που παλεύει μέχρι το τελικό σφύριγμα από την κόρνα της γραμματείας.
Είναι καλή η γενιά των συγκεκριμένων παικτών. Αυτό δεν αμφισβητείται. Όμως, είναι δημιούργημα του Παναγιώτη Γιαννάκη ό,τι βλέπουμε στο παρκέ.
Όχι άλλα λόγια. Το βράδυ η συνέχεια. Για να έχουμε ακόμη άλλη μια συμμετοχή στον τελικό. Για την κούπα, τη δεύτερη συνεχόμενη σε Ευρωπαικό. Γιατί σε αυτή τη ζωή ΤΙΠΟΤΕ δεν χαρίζεται. Όλα κατακτώνται.
Καλό αγώνα παιδιά. Έχετε τη συνταγή να μας κάνετε περήφανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: