Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Αντιγράφω από το in.gr :
"6-7 Οκτωβρίου θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο και εν συνεχεία θα συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη στις 3-4 Νοεμβρίου, όπου οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις και το όραμά τους για το ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες θα στηθούν στις 11 Νοεμβρίου. Το τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους."
Με την ανακοίνωση αυτή ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του σημερινού Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο ξεκίνησε αρκετά άκομψα. Τώρα, με το βλέμμα στο αύριο, οφείλουμε ΟΛΟΙ να πάρουμε θέση. Το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να βρεθεί μπροστά από τα γεγονότα, οφείλει να διατυπώσει πολιτκές για κάθε θέμα. Πολιτικές με βάθος και όχι ρηχές και αδιάφορες. Να προτείνει τομές σε Παιδεία, Υγεία, Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική. Να πάρει θέση για το κοινωνικό κράτος, για το Ασφαλιστικό και την Αγορά Εργασίας.
Η κοινωνία προσδοκά και προσβλέπει στο ΠΑΣΟΚ. Περιμένει την ανασύνταξη αμέσως μετά την εκλογή του Προέδρου.
Πρίν από όλα, όμως, οι δυο μονομάχοι οφείλουν να διατυπώσουν πολιτικές επί των οποίων θα κληθούν τα μέλη και οι φίλοι να επιλέξουν. Να δούμε, τι προτείνει η πλευρά Βενιζέλου, που αμέσως εκδήλωσε την επιθυμία του να ηγηθεί του Κινήματος και έσπευσε για δηλώσεις στο Ζάππειο. Να δούμε τι προτείνουν όλοι όσοι αποδοκιμάστηκαν από την κοινωνία το 2004 και τώρα επιστρέφουν γύρω από το Βενιζέλο. Πώς οι εκφραστές της ήττας επανέρχονται ως οι εγγυητές της νέας ηγεσίας.
Και κλείνω με δυο λόγια για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Από το 1996 έως το 2004 υπήρξε ο ιδανικός άνθρωπος για να οδηγήσει τη χώρα μακριά από τα αδιέξοδα. Πολλοί τον χαρακτήρισαν ως σύγχρονο Τρικούπη. Και τώρα, αυτή η προσωπικότητα, μπλέκεται στις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα. Πότε έκανε το λάθος; Έκανε την αυτοκριτική του; Το 2004 διέπραττε λάθος δίνοντας το δαχτυλίδι στον Γιώργο; Τώρα ισοφαρίζει το λάθος του με τη στήριξη του Βενιζέλου;
Μήπως, σεβόμενος την ιστορία του, θα όφειλε να μείνει αμέτοχος και μακριά;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι οξύνει τα πνεύματα;
Η ώρα των χαρακωμάτων πλησιάζει. Θα είναι μια μάχη θέσεων και τακτικών. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα μείνει ενωμένη, αυτό είναι βέβαιο. Θα πρέπει, όμως, να γίνει και καθαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: