Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται!

Το τελευταίο διάστημα και με τις δημοσκοπήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, καταγράφοντας τη «δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος» προς τα δυο μεγάλα κόμματα, διαπιστώνεται μια προσπάθεια από «κύκλους» ανησυχούντων, η οποία εκφράζεται με τη λύση «σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, διάβασα σε εφημερίδα και ονόματα στελεχών, που πιθανότατα θα πρόκριναν μια τέτοια λύση και θα συμμετείχαν σε ένα ενδεχόμενο σχήμα. Αυτό τροφοδότησε με πλήθος σεναρίων την πολιτική «αγορά». Είναι προφανές ότι όλα αυτά διαρρέουν προκειμένου, να διατηρείται το κλίμα αστάθειας, να συντηρείται η κρίση στο Κίνημα και να παραμένει στη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Όλα αυτά καλώς συνέβαιναν, μέχρι τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Σύσσωμος ο τύπος, ακολουθώντας τη «γραμμή Καρατζαφέρη», κατηγόρησε τον Παπανδρέου ότι προέβη σε μια κίνηση στήριξης προς την παραπαίουσα κυβέρνηση και ταυτόχρονα ότι η πράξη αυτή έγινε ως αντίβαρο στην κατάθεση πρότασης δημοψηφίσματος του Αλαβάνου. Επίσης, πως η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να «προλάβει» τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Για καλή ή κακή τύχη όλων αυτών, όσοι παρακολουθήσαμε στη Βουλή τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, διαπιστώσαμε μια «νευρική» κυβέρνηση, οι βουλευτές της οποίας είχαν μάθει ένα ποιηματάκι και το έλεγαν συνέχεια, δεν έδωσαν πειστική απάντησε σε κάποιο από τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της χώρας και ταυτόχρονα είδαμε μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία στήριξε την απούσα κυβέρνηση. Παρατηρήσαμε επίσης, από την πλευρά του ομογάλακτου, με την κυβέρνηση, ΛΑΟΣ, μια στάση εξαιρετικά περίεργη. Ενώ συμφώνησε για το μηδαμινό έργο της κυβέρνησης, εντούτοις κάθε ομιλητής από βήματος κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του, ως ακόμη να είναι κυβέρνηση αυτό!!! Όπως ήταν φυσικό, οι 10 βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν «παρών» το βράδυ της Παρασκευής…

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, διαπιστώθηκε κοινή γραμμή πλεύσης ΟΛΩΝ στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας. Αυτό είναι που προκάλεσε την νευρικότητα στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Καραμανλή. Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έδωσαν με σαφήνεια να συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός, ότι η κυβέρνηση αυτή, η θητεία της οποίας ανανεώθηκε προ εξαμήνου, είναι κυβέρνηση μηδενικού έργου και συνεχούς απουσίας. Ανύπαρκτη στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, με εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση. Κυβέρνηση μειοδοτών και αρπαχτικών, που διακρίνονται μόνο στο να διαπράττουν σκάνδαλα και να συλλαμβάνονται, ή, να αποπειρώνται αυτοκτονιών αποτυχημένων ή να συλλαμβάνονται από συζύγους των ερωμένων τους και να πεθαίνουν. Οι περίφημοι γαλάζιοι «greek lovers», οι περίφημοι «κουμπάροι», οι περίφημοι γενικώς!!!

Το ΠΑΣΟΚ, μετά το Συνέδριό του, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι θα βρει τα βήματά του! Ήδη η τοποθέτηση νέου Γραμματέα, του Γιάννη Ραγκούση, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής. Είναι γεγονός ότι χρειάζονται και άλλα. Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα γίνουν ΟΛΑ!

Και θέλω να υπενθυμίσω κάτι, που πολλοί λησμονούν. Σε κρίσιμη, για τη χώρα, περίοδο, αυτοί που συνεργάστηκαν με τη Δεξιά, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! Θυμίζω το περίφημο, πλέον, ως «βρώμικο ‘89», τότε που ο τότε «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου», μπήκε στο μαντρί του Μητσοτάκη, σχηματίζοντας την κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη!

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται! Κινείται παντού και σε όλους τους τόνους. Σύντομα οι δημοσκοπήσεις θα καταγράψουν αυτή την αλλαγή κλίματος και θα γίνει αντιληπτό από όλους ότι το ΠΑΣΟΚ, ξεπερνώντας την κρίση του, κατεβαίνει στην κοινωνία και καταγράφει νίκες στους νέους κοινωνικούς αγώνες! Δεν θα είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ των ιχνηλατών, αλλά το ΠΑΣΟΚ των σκαπανέων! Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας, για το «αύριο» της πατρίδας!

Ας μη θριαμβολογούμε. Είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε. Χρειάζεται σκληρός και επίπονος αγώνας, σκληρή και επίπονη μάχη, μέρα τη μέρα. Απαιτείται να είμαστε όλοι εκεί, στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Να δώσουμε τη δική μας μάχη, απέναντι στα εκδοτικά συμφέροντα και τις πολιτικές φούσκες, που πλασάρονται ως «το μέλλον». Ο ίδιος ο Πρόεδρος έδειξε το δρόμο με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, ξεκινώντας τον αντιπολιτευτικό του αγώνα. Και αυτή τη φορά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι μόνος!

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: