Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί στη φύλαξη πολιτικών, δικαστικών

Αντιγράφω από το in.gr

"Στο ΣτΕ κατατέθηκε το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, το οποίο καθορίζει τον αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την προστασία επίσημων προσώπων, όπως αρχηγοί κόμμάτων, υπουργοί, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί κλπ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η δύναμη φύλαξης υψηλών προσώπων υπερβαίνει τους 1.000 άνδρες.
Ειδικότερα, υποχρεωτικά θα φρουρούνται οι κατοικίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των αρχηγών κομμάτων, των υπουργών, των υφυπουργών, αναπληρωτών υπουργών, των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, καθώς και τα κτίρια των υπουργείων και των οργανισμών τους, των κεντρικών γραφείων των κομμάτων, των διπλωματικών αποστολών και των δικαστηρίων.
Το σχέδιο ΠΔ καθορίζει τον ανώτατο αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την ασφάλεια πολιτικών και άλλων προσώπων.
Συγκεκριμένα θα διατίθενται για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι 50 αστυνομικοί, τέσσερα συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες, για τους αρχηγούς των κομμάτων μέχρι 20 αστυνομικοί, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, για υπουργούς μέχρι οκτώ αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα, για τους αναπληρωτές υπουργούς μέχρι έξι αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα, για τους υφυπουργούς μέχρι τέσσερις αστυνομικοί και κατ΄ εξαίρεση μόνο για τον υφυπουργό Εσωτερικών μέχρι πέντε αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα, για τους βουλευτές της Αττικής και τους ευρωβουλευτές ένας αστυνομικός και για τους βουλευτές των άλλων νομών δύο, για τους πρώην Πρωθυπουργούς μέχρι οκτώ αστυνομικοί, για τον πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τους πρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι τέσσερις αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα, για τους διπλωμάτες, εάν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα, για την προσωπική ασφάλεια στελεχών του κυβερνώντος κόμματος μέχρι δεκαπέντε αστυνομικοί, για την προσωπική ασφάλεια στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι δέκα αστυνομικοί.
Το σχέδιο ΠΔ δεν αναφέρεται στον αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την ασφάλεια του Πρωθυπουργού, καθώς αυτός καθορίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων."

1.000 αστυνομικοί για τη φύλαξη των εκλεκτων του λαού και των επιλογών τους! Είναι ο περίφημος περιορισμός των δαπανών που "δεσμευόταν" ο "καταλληλότερος" από το 2004! Και τώρα γίνεται πράξη! Όπως ότι δεν θα πειραζόντουσαν τα περίφημα 3 "δεν"!
Πραγματικά, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλά η χειρότερη κυβέρνηση! Είναι μια συμμορία, που επιδιώκει να οδηγήσει το λαό στην πλήρη εξαθλίωση και τη χώρα στην απαξίωση! Διαθέτει προσωπικό για να "προστατεύει" τους πάντες!
Αυτό είναι το σώμα των βουλευτών που εξέλεξε ο λαός! Δεν μπορώ να καταλάβω τι προστασία θέλει ο εκλεγείς βουλευτής, που πριν εκλεγεί κυκλοφορούσε ανάμεσά μας, έπινε καφέ μαζί μας και τώρα θέλει αστυνομικό-προστάτη! Μήπως το παρακάνουμε; Μήπως προκαλούμε την τύχη μας μόνοι μας; Μήπως γινόμαστε γραφικοί;
Γιατί, τελικά, αυτός ο κόσμος αφαιρείται από το τμήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στοιχειώδης προστασία στον πολίτη! Δεν κυκλοφορούν περιπολικά, δεν υπάρχει πεζή περιπολία και ρίχνουμε το ανάθεμα στους οικονομικούς μετανάστες, στον κακό μας τον καιρό! Και όταν συμβεί κάτι, ψάχνουν να βρουν περιπολικό, η δε Άμεση Δράση θέλει επιεικώς 45 λεπτά με μια ώρα για να φτάσει στη σημείο που θα συμβεί το οτιδήποτε! Αλλά 1.000 αστυνομικοί διατίθενται για την προστασία του συνόλου των επιφανών και επωνύμων! Όμως, αυτοί δεν έχουν πρόβλημα, αφού έχουν τον αστυνομικο δίπλα τους!
Και για να θυμηθώ τον μεγάλο Νικόλα Άσιμο: ΚΑΤΑΡΡΕΩ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: