Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

8ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Την Πέμπτη το βράδυ, σε ένα κατάμεστο στάδιο, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας ουσιαστικά τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος. Με σταθερή φωνή, λόγο χωρίς λάθη και με την έμφυτη ευγένεια σε κάθε του κίνηση, έδωσε το στίγμα του. Ανεφέρθηκε στο ΠΑΚ, στην ιστορία του Κινήματος, στο ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης για τη χώρα. Μίλησε για το παρελθόν και το παρόν και έδωσε το σύνθημα για το μέλλον. Ήταν ένας Παπανδρέου, ένας ηγέτης, ενωτικος και σίγουρος. Το ζήτημα ήταν σε τι ακροατήριο απευθυνόταν. Γιατί, με μεγάλη μου λύπη, διαπίστωσα ότι στις πρώτες σειρές καθισμάτων, βρίσκονταν μεγαλοστελέχη του Κινήματος, που έχουν προκαλέσει κατά το παρελθόν και εξακολουθούν να προκαλούν την αποστροφή του κόσμου. Στελέχη που "σάρωσαν" τις κυβερνητικές θέσεις και τώρα "τρώνε" τις σάρκες του Κινήματός μας.
Πίσω από τον Πρόεδρο καθόντουσαν νεολαίοι και οι υπόλοιποι δεν ήταν στον κύριο όγκο των Συνέδρων. Ήταν ή παρατηρητές ή τεχνική γραμματεία. Όμως, το πρώτο βράδυ, που ο Πρόεδρος "έκλεψε" την παράσταση, αυτά δεν είχαν τόση αξία.
Χτες, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, λειτούργησαν ομάδες εργασίας σε όλα τα θέματα, κάτι που θα συνεχιστεί και σήμερα. Αυτό που παρατήρησα, όμως, ήταν μια αγωνία των υποψήφιων για το Εθνικό Συμβούλιο, μήπως δεν εκλεγούν! Αφηνιασμένοι υποψήφιοι, να τρέχουν και να μοιράζουν κάρτες για την εκλογή τους! Και στο χώρο των πολιτκών ζυμώσεων, να υπάρχει απουσία των υποψηφίων! Τραγικό; ΑΛΗΘΙΝΟ!
Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, θέλει ένα σοκ! Μόνο με αυτό θα πάρει μπροστά και θα λειτουργήσει. Και τι σημαίνει αυτό; Όλοι όσοι συμμετείχαν σε κυβερνητικές θέσεις, να αποκλειστούν από υποψηφιότητες σε κάθε όργανο και να πάνε να εργαστούν για το Κίνημα στη βάση. Γίνεται; Αυτό περιμένω! Και όχι να τρέχουν στους διαδρόμους, μαζεύοντας ψήφους! Κάποιοις φίλος, με την πραγματική έννοια του όρου, μου είπε: "Καλά που είστε κι εσείς και κάνετε πολιτική, γιατι εμείς μαζεύουμε ψήφους!" Και είπε όλη την αλήθεια...
Γιώργο, άλλαξέ τα όλα... Άλλαξέ τους όλους...


Δεν υπάρχουν σχόλια: