Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ο μεγάλος παίκτης...

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά.Είναι οι μεγάλες στιγμές ενός αγώνα που θέλεις να τις ζήσεις. Να βρεθείς στο γήπεδο, να δεις τους οπαδούς της ομάδας, να καταλάβεις τι τρέχει γύρω σου... Φορώντας το κασκόλ σου να περπατήσεις και να ακούσεις. Κι ύστερα στις κατάμεστες εξέδρες, να περιμένεις να βγεί στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα σου, να την αποθεώσεις και να πανηγυρίσεις, να ξεσηκωθείς από κάθε ωραία ενέργεια των παικτών της και να θαυμάσεις τις μοναδικές επινοήσεις του μεγάλου αστεριού της ομάδας, βγαλμένες από τα ωραιότερα στιγμιότυπα λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου...

Το παιχνίδι, ενώ ξεκίνησαε εντυπωσιακά, χάρη στην παρουσία του μεγάλου παίκτη, σταδιακά άρχισε να πέφτει. Παίκτες-ρολίστες, ανέλαβαν τον άχαρο ρόλο να ξεσηκώσουν την εξέδρα χωρίς αποτέλεσμα. Το παιχνίδι εξελισσόταν σε "σούπα", άνευρο, χωρίς τεχνική. Προσπάθειες γινόντουσαν, αλλά κάτι δεν άφηνε το μεγάλο παίκτη να κάνει αυτό που έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ένας βετεράνος μάγος από την Κύπρο και η εξέδρα "άναψε"! Δυο-τρεις κινήσεις του, ήταν αρκετές για να ξεσηξκωθούν οι φίλαθλοι στις εξέδρα, που ένα ξέσπασμα το περίμεναν. Και πάλι, όσο περνούσε ο χρόνος, η ομάδα "έπεφτε". Πλησίαζε το τέλος του αγώνα. Κι εκεί που ο διαιτητής κυττούσε το χρονόμετρο για να δει πόσος χρόνος απομένει μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο μεγάλος άσος "μίλησε"! Με μια εκπληκτική του ενέργεια "άδειασε" τους αντιπάλους του και ξεσηκώθηκε προς την αντίπαλη περιοχή. Οι εξέδρες "κόχλαζαν" από ενθουσιασμό, καταλάβαιναν ότι είχε φτάσει η ώρα του. Και αυτός, διακιώνοντας τον κόσμο και επιβεβαιώνοντας την αξία του, με υποδειγματικό τρόπο, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του αντιπάλου, γνωρίζοντας μια πρωτοφασνή αποθέωση. Ήταν η ώρα του, η στιγμή του, το δικό του γκολ. Ο κόσμος όρθιος στις εξέδρες έστελνε το δικό του μήνυμα. Ας απολαύσουμε την υπέροχη ενέργεια αυτού του μεγάλου παίκτη, που αποφάσισε να ξεσηκώσει τις εξέδρες...

"Αρχίζουμε την ανατροπή από το ίδιο μας το Κίνημα. Για το Πολιτικό Συμβούλιο, θα προτείνω νέα πρόσωπα. Η ανανέωσή μας σε όλη την κλίμακα είναι απαραίτητη. Θα προτείνω πρόσωπα όλων των απόψεων, που έχουν και κοινωνικές, και πολιτικές εμπειρίες, αλλά ταυτόχρονα, θα προτείνω πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν σε υπουργικές ή υφυπουργικές θέσεις. Ζητώ από σας, απ' το Συνέδριο, να στηρίξει την απόφασή μου αυτή.

Θα προτείνω, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να αποτελούνται, σε αυτή τη μεταβατική φάση ανανέωσης και επανίδρυσης, από στελέχη, όπως είπα, που δεν έχουν θητεύσει υπουργοί και υφυπουργοί.

Η πρότασή μου υπηρετεί και την ανανέωση, και την ενότητα. Στις άλλες, υπεύθυνες θέσεις στη Βουλή, στα όργανα του Κινήματος, στη μάχη της αντιπολίτευσης, θα τεθούν στην πρώτη γραμμή μάχης όλα τα έμπειρα στελέχη. Στην πρώτη γραμμή μάχης της αντιπολίτευσης.

Τονίζω και πάλι: Δεν μοιράζουμε αξιώματα. Μοιραζόμαστε δουλειά και ευθύνες. Και θα αναθέσω σε όλους συγκεκριμένες πολιτικές δουλειές και ευθύνες.

Η πρότασή μου αυτή, διασφαλίζει την συνέχεια και την ενότητα. Και στις δύο περιπτώσεις, η αξιοποίηση θα γίνει με βάση την αξιοκρατία, ανεξάρτητα από τις απόψεις, αντιλήψεις και τοποθετήσεις των στελεχών μας τους τελευταίους μήνες. Εγγυάται την ανανέωση, την αξιοκρατία και την ενότητα.

Είμαι αποφασισμένος για την ανανέωση, αποφασισμένος για την αξιοκρατία, αποφασισμένος για την ενότητα. Στη νέα μάχη που ξεκινάμε, είμαι αποφασισμένος να πετύχουμε. Με μια προϋπόθεση: Την ίδια αποφασιστικότητα να έχετε και εσείς."

Υπέροχη φάση, μοναδική στιγμή. Για κάτι τέτοιες στιμγές "ζουν" οι πραγματικά μεγάλοι παίκτες. Και χτες το βράδυ, λίγο μετά τις 8, μια ηγετική φυσιογνωμία επιβεβαίωσε το ρόλο της. Και πέτυχε ένα πραγματικά όμορφο γκολ στις καρδιές μας, αποδεικνύοντάς μας πως τελικά έχουμε δίκιο που τον λατρεύουμε. Είναι η μοναδική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του πραγματικά μεγάλου και της εξέδρας, σχέση πάθους.

Με τέτοιες κινήσεις, Πρόεδρε, μη φοβάσαι το παραμικρό! Μας έχεις όλους στο πλευρό σου! Πιο σίγουρους από ποτέ, πιο δυνατούς, πιο αποφασισμένους. Γιατί, Πρόεδρε, εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Απλά περιμέναμε εσένα να δούμε πόσο αποφασισμένος είσαι. Τώρα που μας το έδειξες, αν είσαι σίγουρος ότι θα γίνουν πολλά. Με ένα τελικό στόχο: "Γιώργο γερά, να φύγει η δεξιά"

Ο αγώνας έληξε στο γήπεδο. Σε ευχαριστούμε για το υπέροχο "γκολ". Συνέχισε και να ξέρεις πως όταν κυττάς γύρω σου είμαστε εμείς, προσφέροντάς σου την ασφάλεια. Κι εσύ εξακολούθησε να "βάζεις" όμορφα "γκολ".

Γιάννης


3 σχόλια:

Minadakis M. είπε...

Πολύ όμορφο το κείμενό σου!

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου!

Είναι ένα "γκολ" που έπρεπε να μπει..! Και μπήκε με πολύ όμορφη "ενέργεια" που δείχνει την αξία του "μεγάλου παίκτη".

Wins είπε...

Όντως πολύ όμορφο το κείμενο και εύστοχη η παραβολή.... Συμφωνώ για τον μεγάλο παίκτη, έβαλε όντως το γκολ που χρειαζόταν η εξέδρα για να εκστασιαστεί... Κι αυτό ήταν το σημείο που φωτίζονταν από τους προβολείς...
Όμως κάτω απ΄αυτό, τί;;; Ένα σύστημα απαρτιζόμενο από υπαλληλίσκους μισθοδοτούμενους από το ΠΑΣΟΚ να κινούν γρανάζια, προκειμένου μη χάσουν τη θεσούλα τους αυτοί και οι προσωπικοί τους φίλοι, αποκλείοντας στελέχη από την περιφέρεια καθόλα άξιοι, που στήριξαν την επανεκλογή του "μεγάλου παίκτη", βάζοντας μπροστά τον εαυτό τους τις δύσκολες εκείνες μέρες, υψώνοντας σημαίες... Είχαν όμως ένα και μοναδικό μειονέκτημα: Ήταν πολύ έξυπνοι για το "σύστημα". Κι αυτό τους καθιστά εν δυνάμει αντιπάλους σοβαρούς κι επικίνδυνους... Τρανό παράδειγμα ο Σωκράτης... Διακριτή προσωπικότητα στον σωρρό των αποβλήτων... Κι αυτή την ικανότητα της προσωπικότητας τη διέκρινε κι ο "μεγάλος παίκτης"... Αυτό αρκούσε για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αποκλεισμού... Βγήκαν τα ψαλίδια και τούκοψαν τα πόδια... Δεν εξελέγη!!!! Κι ήταν επιλογή του Προέδρου, αυτός ο άνθρωπος!!! Όχι γιατί ήταν όμορφος, αλλά γιατί ήταν ικανός! Και δεν ήταν διεφθαρμένος, ούτε μπλεγμένος στη βρωμιά της συναλλαγής...
Μήπως είναι απαραίτητο ο "μεγάλος παίκτης" να επιλέξει με ποιούς θέλει να πάει μπροστά; Μήπως πρέπει τώρα να πετάξει ό,τι άχρηστο μας κρατάει όλους στον πάτο; Μήπως μετά είναι πολύ αργά για να το κάνει;;;

Μια κοινωνία για όλους είπε...

Δεν ήταν ο μόνος που έμεινε εκτός Εθνικού Συμβουλίου και ήταν και καλός και έντιμος και άξιος άνθρωπος. Αυτοι που έμειναν εκτός ήταν πολλοί. Αν ρίξεις μια ματιά στον πίνακα των εκλεγέντων μετά τον υπολογισμό της ποσόστωσης, θα καταλάβεις. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ. Ζει μέσα στην απογοήτευση των τελευταίων χρόνων, όλοι συζητούν την αλλαγή, αλλά χωρίς αυτούς μέσα. Εδώ, στην εξαγγελία του Προέδρου για συμμετοχή ΜΟΝΟ νέων προσώπων στο Πολιτικό Συμβούλιο, είχαμε αντιδράσεις των "κορυφαίων"! Μην ξεχνάς πως σχολιάστηκε το ότι ο Πρόεδρος κάλεσε τους δυο στην εξέδρα με το τέλος της ομιλίας του. Ξέρεις πώς το σχολίασαν; "Ήταν κίνση αποχαιρετισμού", είπαν το φωτισμένα μυαλά της αντίδρασης! Και δεν τους έχει ακόμη διαγράψει! Όπως τα είπαμε και από κοντά, εμείς οφείλουμε να οργανωθούμε και να είμαστε στο πλευρό του. Και πέρα από το Διαδίκτυο, που θα το χρησιμοποιήσουμε και θα το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό, έφτασε η ώρα να δσιοργανώσουμε ημερίδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Να λειτουργήσουμε ως η αφύπνιση της βάσης. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.