Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Τραγικός...

Ήταν τραγικός! Μόνο αυτό!
Ένας πρωθυπουργός που δεν απαντούσε στις ερωτήσεις, που προσπαθούσε με ευφυολογήματα να προσπεράσει τους σκοπέλους των αδυναμιών της κυβέρνησής του. Απευθυνόταν σε ανόητους, σε υποτελείς του, σε άτομα, που δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν τι έλεγε; Μόνο που αυτό δεν ισχύει. Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού σηματοδότησε την αρχή του τέλους του και της παράταξής του.
Ο βασιλιάς, πλέον, είναι γυμνός. Δεν έχει θέσεις, δεν είχε ποτέ. Απλά, υπήρξε εξόχως τυχερός. Ανέλαβε τα καθήκοντά του παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων και υπήρξε ένα παγκόσμιο παράδοξο. Μια κυβέρνηση να αναλαμβάνει τα καθήκοντά της και να κόβει κορδέλες έργων, που σχεδίασε και υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση! Αποτέλεσμα; Όταν πέρυσι ο πρωθυπουργός έσπευσε να προκηρύξει εκλογές, ουδείς υπουργός είχε τη χαρά να κόψει έστω και μια κορδέλα (!!!) έργου της κυβέρνησης της Ν.Δ.! Εντυπωσιακό; Και όμως αληθινό!
Μόνο που τα καύσιμα τελείωσαν! Τα έργα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έχουν ολοκληρωθεί πλέον. Ποιο το έργο της κυβέρνησης; Αρκείται ο πρωθυπουργός να επαναλαμβάνει τα περί μεταρρυθμίσεων, λες και απευθύνεται σε πολίτες άλλου κράτους! Ένας μικρός απολογισμός των κυβερνήσεων Καραμανλή; Δημοσιονομική απογραφή, κουμπάροι, ομόλογα, Σκόπια, Ζαχόπουλος, Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, παραδικαστικό, παραεκκλησιαστικό κλπ κλπ!
Εκτίναξαν το δημόσιο χρέος, μηδαμινή απορροφητικότητα των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, μηδενισμός των κινήτρων, φορομπηχτική πολιτική!
Συνηθίζεται να λέγεται ότι στις εθνικές εκλογές, δεν κερδίζει η αντιπολίτευση, απλά, αποδοκιμάζεται και χάνει η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά, όμως, όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, δε θα χάσει η κυβέρνηση. Θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, επαναφέροντας την ελπίδα στην ελληνική κοινωνία και την περηφάνια στον Έλληνα.

ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: