Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Προβάδισμα 2,2%

Αντιγράφω από το flash.gr:

"Κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ, για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2000, όπως δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Anaysis για τον ΑΝΤ1. Τα ποσοστά φωτογραφίζουν την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης και έρχονται ως επιβράβευση για την παρουσία και τις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει το 28,8%, ενώ η Νέα Δημοκρατία το 26,6%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,8% που εμφανίζει μικρή πτώση, το ΚΚΕ με 6,8 και ο ΛΑΟΣ με 4,6%, ενω οι Οικολόγοι Πράσινοι μένουν εκτός Βουλής με 2,2%. Το 2,1% των ερωτηθέντων προτίμησαν άλλο κόμμα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 18,2%.

Η ΝΔ, ωστόσο διατηρεί ηγετική θέση στην παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας το 49,1% έναντι του 33% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα: «αν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση η κατάσταση θα ήταν» το 41% απάντησε «καλύτερη», το 27% «χειρότερη» και το 26% «η ίδια».


Σε ερώτηση για τον ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι ψηφοφόροι για την οικονομία, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 35%, ενώ ο Κώστας Καραμανλής απέσπασε το 30%. Πολύ σημαντικό μέρος των ερωτηθέντων (32%) απέρριψε και τις δύο επιλογές, απαντώντας: «κανέναν».

Αναφορικά με την παραίτηση Βουλγαράκη, το 61% δεν θεωρεί ότι θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η εικόνα της κυβέρνησης, έναντι του 22% που έχει αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με πληρφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ant1, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη φτάσει μυστική δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα της Metron Anaysis.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τα αποτελέσματα αυτά, η υπομονή του πρωθυπουργού απέναντι στον Πέτρο Τατούλη έχει εξαντληθεί και περιμένει το επόμενο χτύπημα του «αντάρτη» βουλευτή γαι να προχωρήσει στη διαγραφή του"

Και τώρα, τι; Πώς και χάνει τα σκήπτρα η δεξιά του Καραμανλή και του Γκέμπελς; Τι έγινε η περίφημη "μεταρρύθμιση", το "σεμνά και ταπεινά", η "επανίδρυση του κράτους";
Βυθίστηκαν όλα κάπου μεταξύ έπαρσης και αλαζονείας, καθώς το τσουνάμι της ανικανότητάς όλων των κυβερνώντων, παρασύρει όλη την παράταξη της μιζέριας και της φτώχειας. Και φυσικά, φτώχεια για το λαό, για την κοινωνία, όχι για τους κατέχοντες τους υπουργικούς θώκους, που δεκαπλασίασαν σε μια 5ετία τις περιουσίες τους!
Για όλους όσους πιστέψαμε στον Γιώργο Παπανδρέου, η δημοσκόπηση αυτή είναι μια μικρή δικαίωση. Τώρα απαιτείται σοβαρότητα. Μεγαλύτερη από ποτέ. Για να φύγει η δεξιά, να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να νιώσει και πάλι ο Έλληνας περήφανος.

ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: