Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Ένα χρόνο μετά...

Αντιγράφω από το pasok.gr:

Επιταγή ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1/3 της εκλογικής συνδρομής του ΠΑΣΟΚ, παρέδωσε στις Δημοτικές Αρχές της Αρχαίας Ολυμπίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, υλοποιώντας τη δέσμευση του Κινήματος για οικονομική βοήθεια στους πυροπαθείς του Νομού Ηλείας. «Είναι μια πράξη συμβολική, πράξη ευθύνης και συνέπειας, αλλά και μια πράξη που επενδύει στην αναγέννηση της ελπίδας», τόνισε ο Γ. Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τις Τοπικές Αρχές στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόταση Νόμου του Κινήματος για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ηλεία, συναντήθηκε με κατοίκους των πληγεισών περιοχών από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές και υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί θα γυρίσουμε σελίδα στην Ηλεία, θα γυρίσουμε σελίδα στην Ελλάδα, διότι ο λόγος μας είναι λόγος τιμής».

Και αν δεν υπήρχε η μικροψυχία των κυβερνώντων, η κίνηση ανθρωπιάς του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε πάρει τις πραγματικές του διαστάσεις, αφού είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας, που ασχολήθηκε επί της ουσίας με τους πυροπαθείς της Ηλείας. Όμως, στην Ελλάδα του Καραμανλή, όπου τα πάντα καθορίζονται από το ύψος της μίζας, κινήσεις ανθρωπιάς δεν έχουν θέση. Ή, αν βρουν κάπου να χωρέσουν, φροντίζει ο Γκαίμπελς να περάσουν στα ψιλά.

Το εντυπωσιακό είναι πως δεν τυγχάνουν προβολής και από τη μερίδα του Τύπου, την φίλα κείμενη προς το ΠΑΣΟΚ!

Ίσως, γιατί δεν έγινε η κίνηση από κάποιον εκλεκτό τους…

Ένα ακριβώς χρόνο πριν, τότε που εμαίνοντο οι πυρκαγιές στην Ηλεία, ο πρωθυπουργός της αφασίας, προσέφυγε στις κάλπες, για να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή προς το πρόσωπό του. Τότε, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέτρεψε το πρόγραμμά του και βρέθηκε κοντά στους πυρόπληκτους, εξαγγέλλοντας Πρόγραμμα στήριξής τους. Από την άλλη, η Ν.Δ. εκτιμώντας τις απώλειες, μοίρασε 3χίλιαρα €! Το αποτέλεσμα; Η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές!

Είναι λυπηρό να αποτιμάται ο ανθρώπινος πόνος και η ολική καταστροφή στις 3.000 €. Από την άλλη, είναι αδιανόητο η πολιτική συνείδηση του κάθε κατοίκου μιας περιοχής που ουσιαστικά καταστράφηκε, να εξαγοράζεται με χιλιάδες υποσχέσεις και 3.000 €!

Μήπως αυτοί είμαστε; Μήπως μας τρομάζει η σκέψη να ζήσουμε σε ένα διαφορετικά οργανωμένο κράτος; Αρκούμαστε στην εικόνα, ξεπερνώντας την ουσία; Κρατάμε την κυβερνητική αδράνεια ως σοφία και απορρίπτουμε την ανθρώπινη προσέγγιση;

Μόνο που ένα χρόνο μετά, η κυβερνητική αδράνεια παραμένει ως σταθερή αξία, ενώ το ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε πράξεις ανθρωπιάς και ουσίας. Προφανώς, γιατί «ο λόγος μας είναι λόγος τιμής», όπως πολύ εύστοχα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου…

Γ.Γ.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια: