Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ο γυμνός βασιλιάς

Άντε πάλι! Τα ίδια και τα ίδια! Αυτό που έμαθε να λέει καλά, σαν παραμύθι, ήσαν ποίημα παιδιού της Α΄ Δημοτικού!
Ναι, στον πρωθυπουργό αναφέρομαι. Αυτόν τον άτολμο, κρυμμένο έως εξαφανισμένο πρόσωπο, που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας μας εδώ και 5, σχεδόν, χρόνια. Και αφού συνειδητοποίησε ο ελληνικός λαός, ότι ο "βασιλιάς είναι γυμνός", μετά την τραγική του παρουσία στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Θεσσαλονίκης, βγήκε από το καβούκι της Ραφήνας, για να μετατρέψει το ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ του πρόβλημα, σε μείζον πολιτικό θέμα για την ίδια μας τη χώρα!!!
Έτσι, αφού του διαμόρφωσαν συνθήκες Ρωμαίου Αυτοκράτορα, προσήλθε σε μια Κεντρική Επιτροπή, αποφασισμένη να τον ακούσει, να απολαύσει το νέο Μουσολίνι!
Τι είπε; Τα γνωστά! Τίποτε καινούργιο, τίποτε διαφορετικό! Με τον ίδιο στόμφο και αλαζονεία, με το γνωστό ύφος, που τα ΜΜΕ μας τον παρουσίαζαν εδώ και τόσα χρόνια ως τον "ισχυρό πολιτικό"! Ένα θλιβερό ανδρείκελο, κακέκτυπο του ίδιου του τού εαυτού.
Επανέλαβε τα των μεταρρυθμίσεων, με έναν τρόπο, ως να βρισκόταν σε άλλο πλανήτη! Μίλησε για συγκρούσεις, για αυτοκριτική, για, για, για.....
Τι αποκόμισε ο πολίτης αυτής της χώρας; Ότι, δυστυχώς, η χώρα παραμένει ακυβέρνητη!
Αισθάνθηκε το "ζειν επικινδύνως" μέσα από την οθόνη του, καθώς έβλεπε έναν ανύπαρκτο πολιτικό να εμφανίζεται από το πουθενά για να πει το παραμυθάκι του, για πολλοστή φορά το ίδιο! Μόνο που τώρα έχει καταλάβει!
Η στροφή της κοινωνίας, που αρχίζει να παρατηρείται τις τελευταίες 3 εβδομάδες, μάλλον δεν επιτρέπουν στον αμετροεπή πρωθυπουργό να ελπίζει και πολλά. Προσωπικά, ουδέποτε υπήρξα οπαδός των σφυγμομετρήσεων αφού αυτές είναι φωτογραφία της στιγμής. Όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δείχνουν μια τάση, που δεν μπορούμε να αγνοούμε. Όπως, και το ότι δεν κυβερνά ο πρώτος των δημοσκοπήσεων, αλλά ο εκλεκτός του λαού.
Έχοντας πάντα κατά νου ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, οφείλουμε τώρα, περισσότερο από ποτέ, να είμαστε έτοιμοι. Η αναπόφευκτη κατάρρευση της Ν.Δ. φέρνει το ΑΠΣΟΚ ενώπιον των ευθυνών της διακυβέρνησης. Μόνο που το στοίχημα δεν πρέπει να είναι άλλη μια διακυβέρνηση, αλλά μια "άλλη" διακυβέρνηση...

ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: