Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Για μια "άλλη" διακυβέρνηση

Είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας η ανατροπή του πολιτικού κλίματος, η οποία φέρνει για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ μπροστά, από το 2000. Χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια, για να πειστεί η κοινωνία ότι αλλάζει το σκηνικό και έρχεται κάτι διαφορετικό. Και καλό είναι να μην λησμονούμε ότι από τις αρχές του Απρίλη του 2000, οπότε και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε για τελευταία φορά εκλογική αναμέτρηση, συνέβησαν πολλά, πάρα πολλά.
Για να μην επανέλθουμε πάλι σε μια τέτοια κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του, τα μέλη του, οι απλοί ψηφοφόροι, όλοι, οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τη στάση του Προέδρου το Κινήματος, που πολλές φορές πορεύτηκε μόνος του στο δύσβατο δρόμο της αμφισβήτησης. Λοιδωρήθηκε όσο ελάχιστοι σε αυτό τον τόπο, τον αποκαλούσαν μειωτικά "Γιωργάκης", "το παιντί" και άλλα, επιδιώκοντας να "μικραίνουν" τον πιο επιτυχημένο Υπουργό Εξωτερικών της πατρίδας μας. Και αυτός, χωρίς να κυττά πίσω και να στέκεται σε μικρότητες, ξεπέρασε τους ύφαλους, βάζοντας το σκάφος στη σωστή πορεία.
Η Θεσσαλονίκη, για μια ακόμη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, "έδωσε" το στίγμα του ηγέτη Γιώργου Παπανδρέου και σηματοδότησε την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Και τώρα, τι;
Τώρα, πραγματικά αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς άρχισαν να επανέρχονται όλοι όσοι έχουν πει τα ανείπωτα για τον Γιώργο Παπανδρέου. Και με ανησυχεί το γεγονός ότι όλοι αυτοί έχουν ήδη πάρει θέση στο βατήρα της εκκίνησης, για να βρεθούν στη θέση που πιστεύουν ότι τους χρωστά το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν χρωστά σε κανέναν!
Κυρίως, δε χρωστά σε όσους το έφεραν σε αυτή τη θέση. Αυτοί να μείνουν στο περιθώριο. Υπάρχει η ευκαιρία, υπάρχει η δυνατότητα. Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, το ΠΑΣΟΚ του ανθρώπου, το ΠΑΣΟΚ των αξιών, δε θέλει τρωκτικά και άρπαγες. Θέλει πιστούς στρατιώτες στο καθήκον, χορτάτους από εξουσία και χρήμα, για να εργαστούν απερίσπαστοι για το Κίνημα και τη χώρα.
Είναι μια έκκληση προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να επιμείνει στο μοντέλο που έχει ο ίδιος φανταστεί, για να πετύχει στο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την τελική νίκη.
Και όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως δεν μας ενδιαφέρει άλλη μια διακυβέρνηση, αλλά μια άλλη διακυβέρνηση. Και θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου, που από την πρώτη στογμή πίστεψα στον άνθρωπο και πολιτικό Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί αυτός, ο "Γιωργάκης", πραγματικά διαφέρει.

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Σωστός.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε αυτό τον φόβο, μην πάει στράφι η επιμονή μας όλο αυτό τον καιρό. Μην καβαλήσουν άλλοι τις αγωνίες μας.