Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Το δίκαιο και το σωστό...

Είναι μόλις μια εβδομάδα, από τη στιγμή που άλλαξε ραγδαία το πολιτικό σκηνικό. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά τη συνέντευξη τύπου του Παπανδρέου, "έδειξαν" πόσο οι δηλώσεις του εξέφρασαν τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο. Και τώρα, Κυριακή βράδυ, μετά τα όσα έγραψαν και σχολίασαν και οι Κυριακάτικες εφημερίδες, διαπιστώνεται ότι παρατηρείται μεταστροφή του εκλογικού σώματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Σίγουρα, ο ψυχρός παρατηρητής, μπορεί να μιλήσει για τη δικαίωση Παπανδρέου. Και δεν απέχει από την πραγματικότητα, εφόσον αναφερόμαστε στον πολιτικό που λοιδωρήθηκε, κοροϊδεύτηκε, υποτιμήθηκε, όσο κανείς άλλος.
Ενορχηστρωμένες έμοιαζαν οι μέχρι πρότινος επιθέσεις κατά του "Γιωργάκη"! Και τώρα; "Ικανότερος", ο "μόνος που μπορεί" κλπ κλπ, μεγάλα και πλούσια! Από τους ίδιους ανθρώπους, από τα ίδια μέσα! Οι γνωστοί και "κωλοτούμπες"!
Και τώρα; Τι μένει; Σοβαρότητα και ψυχραιμία. Δε θέλει πολύ να χυθεί η καρδάρα με το γάλα. Απαιτείται δράση σε όλους τους τομείς και χώρους, διατύπωση πολιτικών για κάθε θέμα, αξιόπιστη προσέγγιση του πολίτη και αποφασιστικότητα. Οι δυσκολίες αρχίζουν τώρα και δεν χωρούν λάθη.
Ήταν υπέροχο το ταξίδι μέχρι εδώ. Δύσκολο, περίεργο, σκληρό, πολλές φορές, καθώς όσοι, λίγοι είναι αλήθεια, πιστέψαμε στον Πρόεδρο, είχαμε την ίδια αντιμετώπιση με αυτόν, ακόμη και από ανθρώπους του περιβάλλοντός μας. Ταυτιστήκαμε και τώρα νιώθουμε δικαιωμένοι. Γιατί, τελικά και στη ζωή, όπως και στα παραμύθια, κερδίζει το δίκαιο και το σωστό...

ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: