Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Μόνο η Δεξιά

Αντιγράφω από το flash.gr:

Την αναβολή της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα στην Τουρκία ζητεί το ΠΑΣΟΚ, μετά την ματαίωση της άσκησης στην περιοχή του Αι Στράτη και τις συνεχείς παραβιάσεις από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο.

Σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι για θέματα Άμυνας Βάσω Παπανδρέου και Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρουν τα εξής:

«Μετά την ματαίωση της άσκησης στην περιοχή του Αι Στράτη, λόγω απαίτησης της Τουρκίας, έχουμε συνεχείς και εντεινόμενες παραβιάσεις από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο.

Ακόμη και χθες ημέρα μνήμης του Σμηναγού Κ. Ηλιάκη ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην καλλιέργεια μιας ελεγχόμενης έντασης από τη Τουρκία.

Ταυτοχρόνως, τόσο οι ευρωτουρκικές όσο και ελληνοτουρκικές σχέσεις επιβαρύνονται από την στάση της Τουρκίας, όπως διαπίστωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πρόσφατη έκθεση του, απομακρύνεται από το κοινοτικό κεκτημένο.

Υπ αυτές τις συνθήκες αναρωτιόμαστε ποια είναι η χρησιμότητα της επίσκεψης τώρα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όταν μάλιστα οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στο πλαίσιο οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης δεν υλοποιούνται από την τουρκική πλευρά.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναβολή της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στις αυτονόητες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Απάντηση υπουργού Άμυνας

«Tα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αντί να αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, κινούνται ευκαιριακά, με στόχο την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Δε θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο», είπε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Προσωπικά, δεν περίμενα κάποια άλλη απάντηση από τον Υπουργό Άμυνας. Ο λόγος; Μα, για τον συγκεκριμένο πολιτικό, «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ», ακόμη και σήμερα, 4 χρόνια και σχεδόν 3 μήνες από τότε που η Ν.Δ. κέρδισε τις εθνικές εκλογές! Αλλά, προφανώς αγνοεί, ή θέλει να αγνοεί, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, επί των ημερών του, είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο!

Υπό την καθοδήγησή του, οι Αρχηγοί των Επιτελείων, διενεργούν ΑΥΣΤΗΡΑ κομματικές κρίσεις, διώκουν Αξιωματικούς, εξευτελίζουν οικογενειάρχες και επιτυχημένους επιστήμονες, δημιουργώντας έναν καθαρά κομματικό και πιστό, στη Δεξιά, Στρατό. Προκαλεί την ιστορική μνήμη ο κος ΥΕΘΑ, όταν ομιλεί για θητεία 6 μηνών, για κατάργηση όλων των αναβολών και στράτευση στα 18. Προκαλεί, γιατί θυμίζει το νόμο της Χούντας, λίγο πριν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Έχει εστιάσει στο να συζητεί για τη θητεία, όταν σε λίγο, με την ακολουθούμενη, από την παράταξή του, πολιτική για τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα αναζητεί μόνιμο στέλεχος και δεν θα το βρίσκει. Εκτός αν πιστεύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα υπάρχουν λόγω θητείας και εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Είναι, φυσικά, ο ίδιος άνθρωπος που ειρωνευόταν τη φιλική σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ, όταν σήμερα ΟΦΕΙΛΕΙ, εκ της θέσεώς του, να υποστηρίζει την κουμπαριά του Καραμανλή με τον Ερντογάν!

Όσο για την υπευθυνότητα, που συχνά πυκνά αναφέρουν οι υπουργοί της Δεξιάς, όταν εκδίδεται από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωση που επισημαίνει το λάθος που ήδη διαπράττεται από τους κυβερνώντες, καλό θα είναι ο κος ΥΕΘΑ να απαντήσει με ποιο τρόπο σκέπτεται να σταματήσει το κύμα φυγής από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε μέτρα κατασταλτικά, όπως ο νέος νόμος περί ιεραρχίας και προαγωγών που ήδη κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, ή το νέο Ασφαλιστικό που κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό οι σύμβουλοι και υπασπιστές του. Ας συνειδητοποιήσει ο κος ΥΕΘΑ ότι οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ! Και, για πρώτη φορά, έστω και επί των ημερών του, η παράταξή του να τους αντιμετωπίσει όπως τους πρέπει.

Όσο για το ταξίδι του Α/ΓΕΕΘΑ, προβλέπω ότι θα εξελιχτεί σε φιάσκο, αν αρχίσουν να «σηκώνουν» αεροσκάφη οι γείτονες για επίδειξη δύναμης. Αλλά, πώς θα αντιδράσει ο εκλεκτός της Δεξιάς κος Α/ΓΕΕΘΑ, όταν δεν γνωρίζει αγγλικά;


Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: