Σάββατο 24 Μαΐου 2008

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιώργου Βλάχου, ότι οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπήρχαν από την δεκαετία 1994-2004, ουσιαστικά χάθηκαν. «Δεν υπάρχουν σήμερα μηχανισμοί οργανωμένοι να βγουν προς τα έξω και να καταγράψουν τα προβλήματα. Γίνονταν απλά τιμοληψίες, όχι έλεγχοι με την έννοια του προστίμου, των ποινών», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα εξαγγείλει νέα μέτρα υπέρ της διαφάνειας στην αγορά. «Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση του κ. Βλάχου από αυτά που λέει η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός θα ήθελε να υπάρχει περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό στις υπηρεσίες» σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος. (flash.gr)

Επιτέλους! Ακούσαμε και μια ομολογία αποτυχίας! Ναι, λοιπόν, αγαπητοί κύριοι της Ν.Δ., αποτύχατε! Και μάλιστα δια χειλέων του αρμόδιου υφυπουργού σας! Το τι είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι πραγματικά για γέλια!

Αυτή είναι η δεξιά! Στα πλαίσια της περίφημης «επανίδρυσης του κράτους» διέλυσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! Δεν έχει μείνει κάτι όρθιο! Και από πού κάποιος να αρχίσει; Από την οικονομία; Από την Παιδεία; Από την εξωτερική πολιτική; Από την Άμυνα, όπου οι παραιτήσεις των Αξιωματικών έχουν φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ από ιδρύσεως Ελληνικού κράτους; Από το περίφημο Ασφαλιστικό; Από τα τρυκ για την αντιμετώπιση της ανεργίας; Από την ανικανότητα δράσης των Σωμάτων Ασφαλείας; Από την καταστροφή του περιβάλλοντος; Από την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής; Τι να πρωτοθυμηθώ και να μην αποπνέει διάλυση και ντροπή;

Και στην κορυφή αυτής της κυβέρνησης βρίσκεται ένας πρωθυπουργός μακριά νυχτωμένος! Νομίζει κάποιος ότι ο άνθρωπος αυτός ΔΕ ΖΕΙ σε αυτή τη χώρα! Εξακολουθεί με το μουσολίνιο ύφος του να ομιλεί για τη μεταρρύθμιση, για την επανίδρυση και τόσες άλλες μπουρδολογίες! Ποιος; Η ηγέτης της Ραφήνας!

Χρειάστηκε λιγότερο από μια 4ετία για να γίνει η χώρα μας από πρωταγωνιστής, ένας θλιβερός κομπάρσος. Ότι δημιουργήθηκε όλη την προηγούμενη δεκαετία, τη διέγραψε η παρουσία της Ν.Δ. στην εξουσία! Από κεκτημένη ταχύτητα διοργανώθηκαν, ομολογουμένως, εξαιρετικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και μέχρι εκεί! Πλήρης αποσάθρωση, σε όλα τα επίπεδα. Όπου και να γυρίσουμε το βλέμμα μας, κυριαρχεί η απογοήτευση! Ο κόσμος φοβάται, ο εργαζόμενος αισθάνεται ανασφαλής, ο άνεργος τρέχει στα βουλευτικά γραφεία για να εξασφαλίσει μια θέση στην ανασφάλιστη εργασία, η Παιδεία καταρρέει. Ένα έθνος που υπάρχει χάρη στην τρομακτική ικανότητα προσαρμογής του!

Είναι η χρυσή, η μεγαλύτερη ευκαιρία! Η ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα, κρίνεται επιβεβλημένη! Το ΠΑΣΟΚ καλείται να διαμορφώσει τις πολιτικές εκείνες, που θα το επαναφέρουν στην εξουσία, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, αλλά για να κυβερνήσει «αλλιώς». Και η ευθύνη βαρύνει όλους μας, μέλη, φίλους, στελέχη, βουλευτές. Σήμερα, χωρίς χρονοτριβή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να ενεργοποιήσει κάθε πολίτη, βασιζόμενος στην αυτοοργάνωση, για να δραστηριοποιηθεί ο βολεμένος ανθρωπάκος! Να σηκωθεί από την πολυθρόνα του και να βρεθεί στο δρόμο, δίνοντας ο ίδιος την υπόσταση του όρου κοινωνία!

Νέες πολιτικές, νέα πρόσωπα, νέα πραγματικότητα, ανθρωποκεντρισμός, περιβάλλον! Ξεχωρίζω τις πολιτικές από τον ανθρωποκεντρισμό και το περιβάλλον, γιατί το καθένα από αυτά χρειάζεται άλλη νοοτροπία! Το «παιχνίδι» ξεκίνησε. Ο δρόμος είναι δικός μας. Για να φύγει, όχι η δεξιά διακυβέρνηση, αλλά, ΚΥΡΙΩΣ, η δεξιά αντίληψη διακυβέρνησης…

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: