Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Η ευθύνη όσων σήμερα στηρίζουν ή ο χορός των καιροσκόπων

Διαβάζω από το in.gr:
"Στο πλευρό του Γ.Παπανδρέου τάχθηκαν οι Α.Διαμαντοπούλου, Δ.Ρέππας, Κ.Γείτονας, Φ.Γεννηματά, Μ.Δαμανάκη, Γ.Μίχας και Γ.Μαγκριώτης".
Αυτή η εξέλιξη χαροποιεί όλους όσους βρεθήκαμε στο πλευρό του Προέδρου από την πρώτη στιγμή. Πλέον η μάχη κατά το μεγαλύτερο μέρος έχει κριθεί. Όταν τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του Κινήματος στέκονται στο πλευρό του Προέδρου, τότε όλα είναι διαφορετικά. Ας μου επιτραπεί, όμως, να κάνω ένα σχόλιο. Το ότι άργησαν τόσο πολύ να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπο ενός από τους υποψήφιους, μου δίνει το δικαίωμα να τους χαρακτηρίσω καιροσκόπους. Εκτιμώ ότι αυτό το έχει λάβει υπόψη του ο Πρόεδρος. Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα σταθώ είναι το ότι πλέον αυτοί αναλαμβάνοιυν τεράστια ευθύνη απέννατι στην Παράταξη και τον Πρόεδρο. Και φυσικά, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να στηρίξουν με θρησκευτική ευλάβεια τις θέσεις του Προέδρου. Δηλαδή, από εδώ και πέρα ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ διγλωσσία. Όποιος διαφοροποιείται, πηγαίνει σπίτι του. Τελεία και παύλα.
Όλα αυτά καλό είναι να τα έχουμε υπόψη μας. Όπως και τα πρόσωπα που καθυστερημένα πήραν θέση. Γιατί είναι σπουδαίο να ξέρεις ποιος είναι απέναντί σου. Για το λόγο αυτόν, όσο και αν αντιτίθεμαι και μάχομαι τους περί τον Βενιζέλο, ταυτόχρονα σέβομαι και την άποψή τους να στηρίξουν την επιλογή τους.
Αυτός που έχει θέσεις δεν είναι επικίνδυνος. Επικίνδυνος είναι πάντοτε ο καιροσκόπος.
Αλλά εδώ θα είμαστε για να τα πούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: