Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Τελικά αποτελέσματα

Αντιγράφω από το e-go.gr:

Με 55,57% εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε το 38,5% και ο Κώστας Σκανδαλίδης το 5,76%. Στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έλαβαν μέρος περί τις 740 χιλιάδες ψηφοφόροι. Τις επόμενες μέρες ο Γιώργος Α.Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ.
Ολοκληρώθηκε, με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, η μακρά περίοδος εσωστρέφειας που πέρασε το ΠΑΣΟΚ. Η ανάγκη επανεκλογής του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν από ένα σημείο και μετά επιβεβλημμένη. Οι λόγοι είναι πολλοί. Πιο σημαντικοί από αυτούς θα μπορούσα να πω πως είναι η υπονόμευση που υπέστη από το εσωτερικό του Κινήματος από πρωτοκλασσάτα στελέχη, η παρουσίασή του ως "λίγου" απέναντι στον δεξιό πρωθυπουργό, η "αδυναμία" του να ελέγξει και δώσει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα, λοιπόν, μετά τη θριαμβευτική και αποστομωτική νίκη, πρέπει να ακολουθήσει η κάθαρση και η λύτρωση. Είναι γεγονός ότι το προφίλ του Γεωργίου Παπανδρέου είναι αυτό ενός ευγενή και καλού ανθρώπου και έντιμου πολιτικού. Το προφίλ του, λοιπόν, ΠΡΕΠΕΙ να γίνει προφίλ όλων των πολιτικών, κάθε παράταξης. Άρα, δίνεται η χρυσή ευκαιρία στον Πρόεδρο να διαμορφώσει αυτός πώς θέλει και ποια θέλει να είναι τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν.
Ο Ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του, όχι μια λευκή εντολή, αλλά συγκεκριμένη εντολή, να καθαρίσει την Παράταξη από όλους όσους την έφθειραν και την οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου. Έχει την υποχρέωση να διαμορφώσει το περιβάλλον μέσα στο ΠΑΣΟΚ κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διαμορφωθούν και να διατυπωθούν οι πολιτκές σε κάθε θέμα που απασχολεί την χώρα και την κοινωνία. Τέλος και χωρίς το άγχος της αβεβαιότητας του αύριο, να οδηγήσει την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη σε θριαμβευτική νίκη στις εκλογές κατά των δυνάμεων της συντήρησης.
Η νίκη αυτή είναι σημαντική. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ηγέτη ισχυρό, που έχει προέλθει από σκληρή μάχη για την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος. Έχει στα χέρια του το σύμπαν του ΠΑΣΟΚ, μέλη και φίλους, ανθρώπους που τον πιστεύουν και προσδοκούν ένα καλύτερο αύριο.
Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Και δε θα χαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: