Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού, που συνδιοργανώσαμε η Λέσχη Φίλων Γεωργίου Παπανδρέου και το Δίκτυο Αυτο-οργάνωσης Υποστηρικτών Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου Χολαργού. Την εκδήλωση τίμησαν οι πολίτες του Χολαργού καθώς και οι: Βουλευτής Β΄Αθηνών Τηλέμαχος Χυτήρης, Υποψήφιου Βουλευτές στη Β΄Αθηνών Νίκος Μαδεμλής και Γρηγόρης Λαμπράκης.
Από πλευράς δημοτών, παρέστη και ο υποψήφιος για τη Δημαρχία του Χολαργού το 1998 και το 2002, Χρήστος Δασκαλόπουλος. Τοποθετήθηκαν όλοι όσοι κλήθηκαν. Η εισαγωγική ομιλία μου δημοσιεύεται παρακάτω:
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες, όσοι λάβατε το μήνυμα και είστε εδώ, στη γιορτή της Δημοκρατίας, στη γιορτή της Κοινωνίας των Πολιτών.
Αισθανόμαστε όλοι μας μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση για τη σημερινή εκδήλωση. Πολλές φορές τα λόγια είναι φτωχά για να δώσουν το μέγεθος των συναισθημάτων, είναι λίγα για να δείξουν την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου.
Ξεκινήσαμε διαδικτυακά και καταφέραμε να συγκροτήσουμε αυτό που βλέπετε σήμερα. Καταφέραμε να δώσουμε υπόσταση μέσα από το διαδίκτυο στην υποστήριξη της επανεκλογής του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.
Μέσα από αυτές τις νέες πρακτικές αλλάζουμε κι εμείς με τη σειρά μας μια καθεστωτική πραγματικότητα και μια κυβερνητική αντίληψη και δίνουμε ουσία στις έννοιες ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΚΙΝΗΜΑ.
Για όλα αυτά είναι ανάγκη η δική σας συμμετοχή, η δική σας φωνή, η διάθεσή σας για προσφορά. Είναι οι δρόμοι που μας δείχνει στην πράξη ο Γιώργος Παπανδρέου, γι΄ αυτό και είμαστε εδώ και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική του φωνή, κόντρα στο ρεύμα των οργανωμένων συμφερόντων.
Η παρουσία σας εδώ, έχει για μας και μια ξεχωριστή σημασία. Βάλαμε ένα στοίχημα και το κερδίζουμε σιγά σιγά, μέρα μέρα. Το στοίχημα ήταν να δείξουμε τη δύναμη των νέων τεχνολογιών, που ενώνουν όλα τα σημεία της γης, που ενώνουν όλους τους ανθρώπους.
Ξεκινήσαμε το διαδικτυακό μας ταξίδι, με την ελπίδα να φτάσουμε στο λιμάνι της επανεκλογής του Προέδρου του Κινήματός μας και στη συνέχεια να τον συντροφέψουμε στην αποβίβασή του στο νέο όραμα, που είναι το όραμα της Νέας Αλλαγής. Το όραμα, που όλοι μας θέλουμε να πάρει σάρκα και οστά, για να επανέλθει το Κίνημά μας στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπανδρέου.
Σε αυτό το ταξίδι βρεθήκαμε πολλοί, άλλοι νέοι, άλλοι που επανήλθαν μετά την ήττα της 16ης του Σεπτέμβρη, άλλοι που δε μπόρεσαν να ανεχτούν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δεχόταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μα πιο πολύ, άνθρωποι, που πέρα από τα μικροσυμφέροντά τους, συνειδητοποίησαν ότι κάτι αλλάζει στο βαλτωμένο περιβάλλον της πολιτικής, κάτι που ετοιμάζει ανατροπές και νέες αντιλήψεις σχετικά με το πού είμαστε και το πού θέλουμε να πάμε.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες,
Είμαστε πολύ χαρούμενοι, όλοι εμείς εδώ, που σας έχουμε κοντά μας και που λαμπρύνεται με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωσή μας. Γιατί, η εκδήλωση αυτή δεν είναι δική μας, είναι δική σας πριν και πάνω από όλα. Γιατί στόχος δικός μας είναι ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, να έχει λόγο και να ακούγεται, όχι με τον βουβό τρόπο της κάλπης μια φορά στα 4 χρόνια, αλλά κάθε μέρα, μέσω όλων των διαδικτυακών Κινημάτων. Να γίνεται ο κάθε ένας από εμάς κοινωνός της νέας αλλαγής και να δίνει το στίγμα του καθημερινά σε κάθε χώρο.
Δε μας ενδιαφέρουν απονευρωμένες οργανώσεις που έχουν γίνει κλειστές λέσχες για τους πολύ λίγους. Μας ενδιαφέρει ο ενεργός πολίτης, που πρέπει και θέλει να ακούγεται. Μας ενδιαφέρει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην πράξη και όχι κάποιες κλειστές παρέες, που λειτουργούν για να εξυπηρετούνται μεταξύ τους. Μας ενδιαφέρουν εθελοντές και όχι δήθεν επαγγελματίες της πολιτικής. Θέλουμε ερασιτέχνες, εραστές, δηλαδή της Τέχνης. Γιατί σας θυμίζω κάποιους στίχους του Διονύση Τσακνή που χαρακτηρίζουν όλους εμάς και για να είστε εδώ τους έχετε αποδεχτεί κι εσείς:
Τα όνειρα των εραστών
Δε σβήνουν

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες,
Κλείνω εδώ την εισαγωγική ομιλία μου, καλωσορίζοντάς και πάλι όλες και όλους που μας τιμάτε. Και μια σημαντική διευκρίνιση. Σήμερα, σε κάθε σημείο της Αθήνας, γίνεται και μια εκδήλωση. Έτσι, παρά την αρχική τους επιθυμία να παρίστανται, δεν είναι κοντά μας, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Γεράσιμος Αρσένης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Όλοι τους χαιρετίζουν την εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, Βουλευτή Τηλέμαχο Χυτήρη και υποψήφιους Βουλευτές του Κινήματός μας Νίκο Μαδεμλή και Γρηγόρη Λαμπράκη.
Συνεχίζουμε. Αυτό είναι το μήνυμα. Η νίκη στις 11 και ο αγώνας για την ανατροπη από τις 12. Δισδικτυακά, με συγκεντρώσεις, με κάθε τρόπο, ανατρέποντας καθεστωτικές αντιλήψεις και στηρίζοντας τη Νέα Αλλαγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ. Για να γίνουμε σκαπανείς του νέου οράματος. Όχι μόνο για το Κίνημα, αλλά και για τη χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: