Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Πάντα α-δέξιοι!

Από την 4η Οκτωβρίου, οπότε και η ΝΔ έχασε στις εθνικές εκλογές με διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων, οι πολίτες της χώρας παρακολουθούν με ενδιαφέρον τι συμβαίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο αφού κυβέρνησε (ή "κυβέρνησε";) επί 5 1/2 χρόνια, βρίσκεται ενώπιον μιας νέας πραγματικότητας, που ακούει στη φράση "επιλογή νέου αρχηγού".
Καλά κρατούσε η επικοινωνιακή κυριαρχία του Καραμανλή, τόσο χρόνια. Τώρα, όμως, τι θα κάνουν, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα;
Τα πράγματα είναι απλά, κύριοι της ΝΔ. Το δρόμο σας τον άνοιξε το ΠΑΣΟΚ και δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε εσείς τον τροχό. Ανοιχτές διαδικασίες, με την προσέλευση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ψηφοφόρων. Γιατί, για ένα κόμμα εξουσίας, είναι σημαντικό να γνωρίζει να στρέφεται στην κοινωνία και όχι στο εσωτερικό του, μετά από μια ήττα. Δυστυχώς, όμως, αυτό εσείς δεν το αντιλαμβάνεστε. Κυβερνήσατε άθλια επί τόσα χρόνια, κατηγορώντας το "κακό" ΠΑΣΟΚ και τώρα σας έρχεται κάπως δύσκολο να υιοθετήσετε τις διαδικασίες του για την ανάδειξη αρχηγού.
Προσωπικά, δεν θα έπρεπε να με ενδαφέρει τι πρόκειται να πράξει το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και την ανυποληψία. Όμως, εάν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες έχουμε την υποχρέωση να ανησυχούμε σοβαρά για την τύχη του δεύερου κόμματος. Γιατί μια καλή αντιπολίτευση διαμορφώνει μια καλύτερη κυβέρνηση. Και εμείς, έχουμε αποδείξει, πως μας ενδιαφέρει η αντιπολίτευση να είναι καλή. Όμως, εκεί στη Ρηγίλλης, δείχνουν στενόμυαλοι για μια ακόμη φορά. Τελικά, δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παρά μονο η εξουσία. Ας της κουνήσουν το μαντήλι, γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πολύ ώριμος για να τους την επιστρέψει. Και το σημαντικότερο είναι πως οι υποψήφιοι αρχηγοί δείχνουν εξαιρετικά ανώριμοι για να την επαναδιεκδικήσουν!

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

Μαρίτα είπε...

Σαφώς & άμεσα δε μας ενδιαφέρει! Μακροπρόθεσμα όμως & δεδομένης της εναλλαγής στην εξουσία των δύο κομμάτων θέλουμε την εκλογή του όσο το δυνατόν καλύτερου αρχηγού της ΝΔ, αν και με τις υπάρχουσες υποψηφιότητες καταλήγει κανείς στο μή χείρον βέλτιστο....