Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ολιγομελής κυβέρνηση και νέα υπουργεία

Μικρότερο αριθμό μελών θα έχει μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και τρία νέα υπουργεία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στο Ζάππειο. Η Δημόσια Διοίκηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα στελεχωθεί απο αυτούς που πραγματικά αξίζουν και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα αφού όλες οι προκηρυσσόμενες θέσεις θα δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο. Προανήγγειλε επίσης ασυμβίβαστο ανάμεσα στα κομματικά και κρατικά αξιώματα. Η κυβέρνησή μου - είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - θα δώσει απο την πρώτη μέρα το σήμα της αλλαγής αντίληψης και νοοτροπίας. Δεν θα κρυφτούμε απο τις ευθύνες μας, θα παλέψουμε με τα προβλήματα της χώρας, δεν ψάχνουμε άλλοθι για αδράνεια, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές, η κυβέρνηση θα ιδρυθούν τρία νέα υπουργεία: αυτόνομο υπουργείο Oικονομικών για τη δημοσιονομική πολιτική, ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που θα περιλαμβάνει τη δημόσια ασφάλεια, την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία. Θα δημιουργηθεί επίσης υπουργείο Υποδομών το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση των υπουργείων Δημοσίων Έργων και Μεταφορών.

Ο κύριος Παπανδρέου χαρακτήρισε ............
πλήρες και συγκεκριμένο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «κάθε μέρα ακούμε και κάτι καινούργιο για τη δημοσιονομική κατάσταση». Πρόσθεσε πάντως πως σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κρυφή φορολογική ατζέντα και ότι είναι απολύτως εφικτό να βρεθούν τα 2,5 δισ. ευρώ τα οποία σύμφωνα με το άμεσο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα διοχετευθούν στην αγορά για την ανάταξη της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: