Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

TA BLOGS ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το μεταφέρω για ενημέρωση όλων μας!

Κυριακή, 15-6-2008
TA BLOGS ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

(Πέμπτη, Ιούνιος 05, 2008, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 12:05 πμ)

Το προσχεδιο του νομου για τα blogs, το οποιο δημοσιεύτηκε προσφατα στον τυπο, περιλαμβάνει τα εξης επιμαχα σημεια:
Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.

Με αλλα λογια,η Ελληνικη Κυβερνηση, στη προσπαθεια της να ελέγχει και να φιλτραρει τις ιδεες, τις απόψεις και τις ειδησεις που βγαινουν καθημερινά μέσα απο τα blogs,κανει τα αδυνατα-δυνατα, ώστε να μπορεσει να πάρει την κατασταση του διαδικτυου στα χερια της, νομιμοποιώντας ετσι τη λογοκρισια.
Εμείς, οι ανθρωποι του διαδικτυου και οχι μονο, δεν πρεπει να αφησουμε να ψηφιστει κατι τετοιο.
Την Κυριακη 15-6-2008, οφείλουμε να είμαστε στη Πλατεια Συνταγματος,
διεκδικώντας το δικαιωμα μας για ελευθερια στη εκφραση,την αποψη και τον τυπο.


ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2008

Αυτά έχουν γραφτεί και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από ένα πλήθος καταστάσεων, που σαν τσουνάμι έχουν προκαλέσει μια σειρά σοβαρών προβλημάτων! Και η κυβέρνηση της δεξιάς, θέλει να ελέγξει, εκτός του ήδη ελεγχόμενου τύπου, γραπτού και ηλεκτρονικού και το Διαδίκτυο! Είναι προφανές ότι η έννοια της Δημοκρατίας με τη Νέα Δημοκρατία, απέχουν όσο η Ελβετία από τη Νέα Ελβετία! Φρίκη! Ο Γκέμπελς του Καραμανλή, θέλει να ελέγξει και τον ελεύθερο πολίτη, που έχει βρει ως μόνη διέξοδο το Διαδίκτυο, για να συζητήσει και να καταθέσει την άποψή του! Έλεος κύριοι της Δεξιάς! Δεν ελέγχονται όλα, πώς να το κάνουμε; Ότι νόμο περιοριστικό και να κατασκευάσετε, αποκύημα νοσηρών εγκεφάλων, πάλι θα μας βρείτε μπροστά σας! Γιατί η αγκαλιά του Διαδικτύου είναι πλατιά και μας χωράει όλους, συμφωνούντες και διαφωνούντες...

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: