Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Free Σημίτης!

Στηρίζουν Σημίτη

ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ υπογραφών κάτω από κείμενο που αντιτίθεται στη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη έχουν αρχίσει προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, των γραμμάτων και της διανόησης και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται γύρω από τον ΟΠΕΚ.

«Όσοι υπογράφουμε το κείμενο αυτό, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, καθώς και πολίτες που ενδιαφερόμαστε για τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, θεωρούμε σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία, τη συνοχή και την πολιτική αποτελεσματικότητα του ΠΑΣΟΚ την αντιμετώπιση της άποψης του Κ. Σημίτη σχετικά με τη Συνθήκη της Λισαβώνας με “διαγραφή” από τον πρόεδρο του Κινήματος». Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι «οι πρακτικές των απαγορεύσεων και πειθαρχικών διώξεων ανήκουν στο παρελθόν και οδηγούν σε αδιέξοδο», ενώ «είναι διπλά απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται έτσι ένας πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος που τόσο συνέβαλε στην πρόοδο του τόπου και την παράταξη».

Μεταξύ άλλων, το κείμενο υπογράφουν οι Παρασκευάς Αυγερινός, Φανή Βαβύλη, Μανόλης Γκαζής, Χρήστος Δερβένης, Νίκος Διακουλάκης, Απόστολος Δόλγερας, Μυρσίνη Ζορμπά, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Σταύρος Ιωαννίδης, Γιάννης Καλογήρου, Δημήτρης Καλουδιώτης, Δήμητρα Κατή, Αντώνης Λιάκος, Σαράντης Λώλος, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Κωστής Μπιτζανής, Γιώργος Σιακαντάρης, Ριχάρδος Σωμερίτης, Μάνος Τρανταλίδης, Σταύρος Τσακυράκης. (Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 17/6/2008)

Ιδού, λοιπόν, που μπορεί να φτάσει ένας πρώην πρωθυπουργός, που μάλλον έχει ως πρότυπό του τον εγκέφαλο της αποστασίας! Ο ίδιος άνθρωπος, που παρέδωσε μια διαλυμένη παράταξη, ένα θαμπό δαχτυλίδι, επανέρχεται στο προσκήνιο, συνεχώς μετά τις 16/9/2007, με μόνο στόχο να ανακόψει την όποια προσπάθεια ανάκαμψης του Κινήματος. Και να που πάλι εμφανίστηκε, μόνο και μόνο για να προκαλέσει ανάσχεση στην ανοδική πορεία του Κινήματος!

Και πάντοτε, από το 2004 και μετά, αυτό επιδιώκει! Και όποτε παρενέβη, παρενέβη για κακό! Τι περίμενε; Ότι θα παραμείνει για πάντα στο προσκήνιο; Μόνος του επέλεξε να αποχωρήσει, βλέποντας την καταστροφή να έρχεται. Μόνος του και αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να «δέσει» το διάδοχό του, έχοντας φτιάξει τις εκλογικές του λίστες από πριν!

Τώρα, λοιπόν, που διαπιστώνει ότι το τέλος φτάνει, μετά την απαράδεκτη στάση του στο ζήτημα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ενεργοποιεί τον ΟΠΕΚ και τους «φίλους» του, με τη συλλογή υπογραφών! Όπως κάνουμε για τα δάση, για την αρκούδα της Πίνδου, για το κόκκινο ελάφι! Όπως παλαιότερα κάναμε για την εισβολή στο Αφγανιστάν, για τη φάλαινα…Άρα; Έγινε και αυτό!

Free Σημίτης!

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: