Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Για έναν άνθρωπο που έφυγε...

Άφησα να περάσουν λίγες μέρες, να "πέσει" η ένταση, από τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Κυρίως, γιατί άρχισα να αισθάνομαι ιδιαίτερα άβολα, βλέποντας σε όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια, να προσπαθούν να "ανεβάσουν" την τηλεθέασή τους, πάνω στο πτώμα ενός ανθρώπου.
Δε θέλω να τα πάρω με τη σειρά, δε με ενδιαφέρει να ανακαλύψω το δράστη. Εξάλλου, αυτός τον σκότωσε μια φορά, έστω και με 21 μαχαιριές, σε ένα έγκλημα πάθους και ουσιών. Τα κανάλια, εδώ και 4 μέρες, πόσες φορές τον κατακρεούργησαν; Ποιος ο ρόλος όλων αυτών των δημοσιογράφων (ή "δημοσιογράφων";), που εισβάλλουν στην ζωή του κάθε ανθρώπου και την κάνουν φίλο και φτερό; Καλούν συναδέλφους του ηθοποιούς, που δεν είχαν συνεργαστεί μα΄ζι του, ή δεν το ήξεραν, για να αποσπάσουν μια δήλωση, που θα τους δώσει το κάτι παραπάνω από το άλλο ανταγωνιστικό κανάλι!
Είναι φορές, που μεσημέρια, γυρίζοντας στο σπίτι, ανοίγω την τηλεόραση. Αν δεν "πέσω" σε κάποια παλαιά σειρά, που έχει χιλιοπροβληθεί, θα έρθω αντιμέτωπος με "Τηλε-Κατίνες", που βιάζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα. Έλεος! Το Ραδιοτηλεοπτικό αποφάνθηκε ότι η παιδικά σειρά "Μπομπ Σφουγγαράκης" είναι ομοφυλόφιλος και προσβάλλει τα χρηστά ήθη! Και οι περίφημες μεσημεριανές εκπομπές, που κατακρεουργούν τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη; Στο απυρόβλητο! Μάλλον στο Ραδιοτηλεοπτικό βλέπουν ΜΟΝΟ παιδικά προγράμματα!
Σεβόμενος τη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε, σεβόμενος τις όποιες επιλογές του, αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα σε οτιδήποτε στη ζωή του, αλλά κυρίως αναλογιζόμενος τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισε πριν 10 χρόνια, όταν ξεκινούσε η σειρά "Δυο Ξένοι", όπως και οι επαναλήψεις της, έχω μόνο να απευθύνω ένα "Καλό Ταξίδι"σε έναν πραγματικά πολύ καλό ηθοποιό. Γιατί, ο Νίκος Σεργιανόπουλος, ήταν ένας πραγματικά καλός ηθοποιός, που λάτρευε αυτό που έκανε. Το πώς αποφάσισε να λειτουργεί στο μοναχικό δρόμο που είχε επιλέξει, δε με αφορά, δεν αφορά τον οιονδήποτε και κυρίως δεν επιτρέπεται να εξευτελίζεται ένας άνθρωπος που έφυγε από κοντά μας.
Καλό ταξίδι κύριε Μαρκορά. Σίγουρα, όπου και να βρεθείς, θα σου φερθούν καλύτερα από όσο σου φερθήκαμε εμείς, οι "άνθρωποι"!

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: