Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Επιτέλους...

Και να, λοιπόν, που οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτονται τα πρόσωπα, που έστειλαν στην αγχόνη της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου! Ως συνέχεια του ξεσπάσματος εκείνο το δραματικό μεσημέρι της 26/9/2007! Τι μας λέει ο πρώην πρωθυπουργός; Ότι ο ίδιος ουσιαστικά υπήρξε συνεχιστής του Ανδρέα Παπανδρέου. Τι δε μας λέει; Ότι ο άμετρος εγωισμός του, οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε συνεχείς ήττες! Γιατί ο κος Σημίτης, όπως είχε ζητήσει στο Συνέδριο του 1996 να εκλεγεί και Πρόεδρος, αλλιώς θα παρητείτο, όφειλε και το 2004, να παραιτηθεί από την Πρωθυπουργία ή να πιει το ποτήρι της ήττας μέχρι το τέλος!
Σαφώς η ιστορία θα φανεί επιεικής στον τέως πρωθυπουργό. Ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ υπό καθεστώς διάλυσης, λόγω των προβλημάτων υγείας του αείμνηστου Ανδρέα, προκάλεσε τις εκλογές του Σεπτέμβρη 1996, τις κέρδισε. Κέρδισε και τις επόμενες εκλογές, τον Απρίλη 2000. Επέτυχε την καλύτερη Ευρωπαϊκή Προεδρία το 2003! Και μετά; Έσπασαν τα φρένα και το ΠΑΣΟΚ άρχισε να αναπτύσσει ιλιγγιώδεις ταχύτητες προς την καταστροφική ήττα! Την κρίσιμη στιγμή, αντιλαμβανόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ, που πνιγόταν από τα σκάνδαλά του και την κοινωνική αναλγησία, ως απόρροια της πολιτικής των υπουργών της κυβέρνησής του, αποφάσισε ως άλλος ποντικός, να εγκαταλείψει ΠΡΩΤΟΣ το βυθιζόμενο σκάφος, διατηρώντας για τον εαυτό του, το προνόμιο να αποφασίσει πώς θα κάψει τον επόμενο αρχηγό!
Και, εν πολλοίς, το πέτυχε! Κι έρχεται τώρα, ο υπαίτιος της καταστροφής και ουσιαστικής διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, να υποδείξει ότι "μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης όμως, όπως ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση και την επιρροή της Ελλάδας". Ωραίος ο πρώην πρωθυπουργός! Το 2005, όμως, είχε συνυπογράψει το αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος για την κύρωση του Ευρωσυντάγματος!
Δυστυχώς, ο ρόλος του κου Σημίτη πρέπει κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί! Γιατί, όλα όσα κάνει, δεν είναι απλά κινήσεις σπασμωδικές, αλλά μελετημένες κινήσεις τακτικής που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα άλλο κόμμα!
Ο Πρόεδρος του Κινήματος, τώρα, μετά και από αυτή την αφορμή, οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο! Να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ όλο αυτό το σινάφι των υπονομευτών, που κάθε φορά που νιώθουν ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα βήμα εμπρός, το βυθίζουν στην εσωστρέφεια! Επιτέλους, ας τελειώνουμε με το παρελθόν! Όποιος δεν σέβεται τη ν ιστορία του και δεν παραιτείται, να διαγραφεί. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, πέρα από τα πρόσωπα, οφείλει να σταθεί στην πρωτοπορία της κοινωνίας.

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: