Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Η πιο μεγάλη αλήθεια...

Δέχτηκα ένα e-mail σήμερα το πρωί, από έναν εξαιρετικό μου φίλο και επειδή είχε την ίδια εμπειρία με μένα, αλλά και με πολλούς άλλους συντρόφους, το δημοσιεύω με πλήρη ευθύνη.


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΔΕΩΝ
ΣΤΑΣΙΜΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ


Τι μπορεί να περιμένει το ΠΑΣΟΚ από το 8ο Συνέδριο; Να κάνει νέα βήματα στην πορεία του; Να δώσει πνοή ανανέωσης; ή ότι θα αλλάξει τη ρότα της Ελλάδας και να δώσει ξανά ελπίδα στον λαό και στον τόπο που σήμερα βουλιάζει, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την ανάδειξη συνέδρων.
Τα αποτελέσματα εκλογής συνέδρων στις περισσότερες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, είναι αποτελέσματα απογοητευτικά. Είναι αποτελέσματα που δείχνουν ότι στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ υπάρχει χρόνια τώρα μια ανακύκλωση των ίδιων προσώπων άρα και ανακύκλωση ιδεών, πράγμα που δεν επιτρέπει την εξέλιξη του Κίνηματος.
Σε ΔΟ ΠΑΣΟΚ της Αθήνας εκλέγονται 21 σύνεδροι. Το 63% των εκλεγέντων είναι άτομα που κατέχουν θέσεις στο Δήμο και στην Κομματική οργάνωση.
Αυτοί και μερικοί δικοί τους, εκτός από τη νεολαία, είναι αυτοί που έχουν συμμετοχή σε κάθε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, όπως συνήθως ακούγεται στον χώρο μας, όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Αυτοί που περιόρισαν το ΠΑΣΟΚ την ημέρα της εκλογών, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, στο 28,3%.
Αυτοί, που λόγω θέσης κρατούν τους πολίτες δέσμιους με τις μικροεκδουλεύσεις και τις υποσχέσεις εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα οι Ελληνική οικογένεια.
Αυτοί που διώχνουν τα δραστήρια μέλη και τους φίλους από το ΠΑΣΟΚ και έχουν μετατρέψει τις οργανώσεις σε μαγαζάκι δικό τους.
Αυτοί, που σε κάποια ΔΟ ευθύνονται, που από τους 6107 εγγεγραμμένους (4341 φίλοι, 1766 μέλη) σύμφωνα με τις εκκαθάριση των τελευταίων καταστάσεων, μερίμνησαν και σχεδίασαν να προσέλθουν στις κάλπες, επιλεκτικά, περίπου 600 ψηφοφόροι.
Αυτοί που βάζουν φρένο σε ότι πρωτοποριακό και καινούριο πάει να δημιουργηθεί μέσα από το χώρο της οργάνωσης, φοβούμενοι μήπως και χάσουν τα οφίτσια;
Αυτοί που έδωσαν τις καταστάσεις στους νέους υποψηφίους συνέδρους 2 ώρες το απόγευμα του Σαββάτου, φοβούμενοι τη μεγαλύτερη συμμετοχή;
Αυτοί που έρχονται στο συνέδριο όχι με κάτι καινούριο, αλλά για να πιουν τον καφέ τους και να κάνουν τις συναλλαγές τους στα πηγαδάκια, γιατί άλλωστε από την πείρα τους στα συνέδρια αυτό έχουν σπουδάσει.
Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται, σε τελική ανάλυση, για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αλλά για το μέλλον το δικό τους.

Σε ένα τόσο κρίσιμο συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο που συνεχώς χάνει έδαφος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, (και ας μην πει κάποιος ότι οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες), δεν έβαλε κάποιες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να εξασφαλίσει συμμετοχή νέων προσώπων που πιθανόν να κουβαλούν μαζί τους νέες ιδέες, ώστε να δώσουν στο Κίνημα πρωτοποριακές προοπτικές και την αναζητούμενη νέα πνοή. Υπήρχε η ποσόστωση των γυναικών και της νεολαίας. Μια ποσόστωση συμμετεχόντων για πρώτη φορά σε συνέδριο θα ήταν ένα καλό μέτρο για να δώσει άλλες προοπτικές.
Αναρωτιέμαι. Ποιοι θα κάνουν την ανατροπή; Ποιοι θα δώσουν διέξοδο στην κρίση που περνά σήμερα το κίνημα; Ποιοι θα στηρίξουν το πρωτοποριακό έργο του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου;
Κάτι παρόμοιο έγινε και σε πολλές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.
Είχα ακούσει κάποτε από έναν απλό σύντροφο, ότι όταν το οικοδόμημα έχει γκρεμιστεί δεν το χτίζουμε ποτέ με τα ίδια υλικά..

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΤΙΑΤΟΣ
Μέλος ΠΑΣΟΚ Αγ. Παρασκευής
Πρώην Μέλος ΠΑΣΟΚ Ετεροδημοτών
Τι να σχολιάσω; Η πραγματικότητα έρχεται να καταδείξει ότι διερχόμαστε μια βαθιά κρίση, κρίση αξιών, κρίση προσώπων, κρίση θεσμών. Το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να γίνει αντικείμενο σχολιασμού, γιατί για μια ακόμη φορά προκάλεσε την τύχη του, προωθώντας και πάλι το παλαιό, απέναντι στο νέο. Και αν κάτι ενοχλεί, είναι γιατί αποδεικνύεται ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες, αλλά πρόσκαιρες συμμαχίες. Έχω άλλες αρχές, άλλες απόψεις και άλλες ιδέες. Και θα τις υλοποιήσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: