Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι ,

Στα πλαίσια του διαλόγου, που ξεκίνησε για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και με έκδηλη την αγωνία και τον προβληματισμό για να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης, οργάνωσης και συγκρότησης της κοινωνίας των πολιτών, οδηγηθήκαμε στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης-συζήτησης με θέμα:

«ΑΥΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ »

Οι πολίτες του Χολαργού που συγκροτήσαμε την «ομάδα πρωτοβουλίας διαλόγου Χολαργού» και που εκφραζόμαστε μέσα από το blog:
www.cholargos.blogspot.com αλλά και αρκετοί επιπλέον φίλοι, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μία εκδήλωση-συζήτηση με το καυτό αυτό θέμα.

Πιστεύουμε ότι είναι το βασικό θέμα που πρέπει να αναλυθεί, να αναδειχθεί, να αποσαφηνιστεί για να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση στο

« … Πώς θέλουμε να εκφράζεται ή κοινωνία στα επόμενα χρόνια και το σημαντικότερο… να ακούσουμε τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες για το πώς φαντάζονται την συγκρότηση τους… ».

Οι παθογένειες των δομών των κομματικών οργανώσεων, η αναποτελεσματική έκφραση της κοινωνίας μέσα από αυτές, η απογοήτευση των πολιτών για συμμετοχή στα κοινά αλλά και στις παραδοσιακές κομματικές οργανώσεις, οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις αλλά και ο φρέσκος «αέρας» που έδωσε το ΠΑΣΟΚ βάζοντας αυτές τις έννοιες στο τραπέζι του διαλόγου, καθορίζουν την ανάγκη και επιβάλλουν ως «πρώτη προτεραιότητα» την συζήτηση αυτή.

Ο τρόπος έκφρασης των πολιτών και της κοινωνίας είναι ένα κρίσιμο θέμα που θα προσδιορίσει και το αύριο και την αριστερά και τα κόμματα. Είναι ένα θέμα που αφορά τις τοπικές κοινωνίες, «τη γειτονιά μας», αλλά και ολόκληρη την χώρα.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να εμπλουτίσετε τον προβληματισμό αυτόν
Σας καλούμε για να ανοίξουμε ένα θέμα που μας αφορά όλους
Σας καλούμε να κάνουμε μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την κοινωνία του αύριο

Τα συμπεράσματα αυτής της συζήτησης θα μεταφερθούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να ληφθούν υπόψη στις μελλοντικές του αποφάσεις.

Η συζήτηση διοργανώνεται την Πέμπτη, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ώρα 19.00, στο Δημαρχείο του Χολαργού (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: