Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

100 χρόνια μετά...

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=319459&cid=1

Η δεύτερη τηλεμαχία ολοκλήρωσε τον κύκλο μιας άτυπης μονομαχίας, μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου. Και αν η τηλεμαχία μεταξύ των 6 αρχηγών είχε ως σκορ την ισοπαλία, κάτι που ευνοούσε τον κατά πολύ προηγούμενο Παπανδρέου, η αποψινή ανέδειξε ως κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στιβαρός, ανέδειξε τα ισχυρά σημεία του προγράμματός του και κυρίως, έδωσε ΕΛΠΙΔΑ, αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο πολίτης, στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει. Η γλώσσα του σώματος, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έδειχνε ένα άνθρωπο ΣΙΓΟΥΡΟ για το μεγάλο βήμα προς τις τεράστιες ευθύνες, που είναι έτοιμος να αναλάβει.
Από την άλλη, ένας Καραμανλής, εξαιρετικά προβλέψιμος και διαρκώς επαναλαμβανόμενος. Η ίδια γνωστή κασέτα, που έπεισε τον κόσμο να τον ψηφίσει το 2004, που κατάφερε να το ξεγελάσει το 2007 και που τώρα πλέον αποτελεί ένα χιλιοπαιγμένο σήριαλ, που πλέον είναι εκτός της εποχής του. Εκνευρίστηκε δυο φορές, δεν απάντησε κάμποσες άλλες, προτιμώντας να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, κερδίζοντας χρόνο. Από κάποια χρονική στιγμή και μετά, άρχισε να παίζει τον γνώριμο ρόλο του, της Αντιπολίτευσης! Και εδώ έχουμε το παράδοξο, να κυβερνάται η χώρα επί 5 1/2 χρόνια, απο μια παράταξη που ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΣΕ εξουσία, αλλά αντιπολιτευόταν την Αξιωματική αντιπολίτευση! Πάντα, σε οποιοδήποτε θέμα, υπήρχε το "κακό" ΠΑΣΟΚ, που δεν άφηνε την "αγία" κυβέρνηση της σεμνοταπεινότητας! Αν και από τον πρώτο χρόνο της, είχε απωλέσει το πλεονέκτημα να ισχυρίζεται πως είναι "σεμνή και ταπεινή" (κουμπάροι, παραδικαστικό, παραεκκλησιαστικό), εντούτοις  κατάφερε να κοροιδέψει τον κόσμο και το 2007, ενώ εμαίνοντο οι πυρκαγιές σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Όμως, τα σκάνδαλα διογκώνονταν. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εμπλοκή 2 πρωτοκλασσάτων υπουργών της κυβέρνησης στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που ουσιαστικά αποτέλεσε και την αρχή του τέλους για τη δεξιά.
Σήμερα, η χώρα βρίσκεται σε μια οικονομική κρίση, που ΠΡΩΤΙΣΤΑ προκάλεσε η αδυναμία της κυβέρνησης. Η χώρα μπαίνει με το τέλος του φθινοπώρου στη διεθνή κρίση, καθώς θα γίνει η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του τουρισμού. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Και αν ανατρέξουμε στην ιστορία, 100 χρόνια πριν, έφτανε στην Ελλάδα ένα καράβι με επιβάτη τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο. Τον άνθρωπο που έδωσε όραμα στη σπαρασσόμενη Ελλάδα.
100 χρόνια αργότερα, έρχεται η ώρα του Γιώργου Παπανδρέου, ενός πολιτικού με όραμα, για μια Ελλάδα που βυθίστηκε σε τέλμα, μετά από τη διακυβέρνηση 5 1/2 ετών από τη δεξιά. Είναι η ώρα του ανθρώπου, που καλείται να γίνει ο νέος Εθνάρχης, ανατρέποντας κατεστημένες αντιλήψεις και αρρωστημένες νοοτροπίες.
Η εντολή δίνεται επίσημα σε 12 μέρες. Η καρδιά της Ελλάδας, όμως, χτυπά ήδη σε ρυθμούς Γιώργου Παπανδρέου.

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

Μαρίτα είπε...

Είμαι σίγουρη ότι όταν ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε -δύο αιώνες πριν- ότι "μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό" κάποιον άλλον θα είχε στο μυαλό του & όχι τον σύγχρονο Πρωθυπουργό της απογραφής & παραγραφής...!