Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

.... και να μας γράφετε.....

Η σημερινή μέρα είναι η τελευταία δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τον περίφημο νόμο Παυλόπουλου, που ψηφίστηκε αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, υπό τον φόβο της επερχόμενης ολοκληρωτικής καταστροφής της κυβερνώσας παράταξης. Αλήθεια, τι θα κάνουμε τώρα, δίχως όλους αυτούς τους ειδικούς, που σχεδόν κάθε βράδυ μας ανέλυαν μπάρες, ποσοστά, πίτες, πολύχρωμους πίνακες, την αγωνία των μικρότερων κομμάτων "μπαίνουν, δεν μπαίνουν" στη Βουλή και άλλα τόσο όμορφα και ενδιαφέροντα. Σε όλη την προηγμένη Ευρώπη οι δημοσκοπήσεις επιτρέπονται μέχρι τό βράδυ της παραμονής των εκλογών, πλην Τουρκίας και Αλβανίας, που επιτρέπεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών. Άρα, η "προηγμένη" Καραμανλική Ελλάδα, τρέμει τις δημοσκοπήσεις! Και τις καταργεί με το νόμο Παυλόπουλου, αφού πλέον οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν ως πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. και ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον άρχοντα της Ραφήνας! Άλλη μια πράξη δειλίας της κυβέρνησης της δεξιάς, που μπροστά στην διαφαινόμενη ήττα, σπεύδει να απαγορεύσει, δια νόμου, τη δυσαρέσκεια του κόσμου, όπως αυτή εκφράζεται μέσω των δημοσκοπήσεων.
Όμως, γιατί φοβάται η κυβέρνηση; Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και όλων των στελεχών της, αποφάσισαν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, για να εφαρμόσουν το δημοσιονομικό του πρόγραμμα, το οποίο το "κακό" ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ να εφαρμοστεί! Επί 5 1/2 χρόνια, δηλαδή, είχαμε μια κυβέρνηση, που δεν της επιτρεπόταν να εφαρμόσει το πρόγραμμά της! Και τώρα ζητούν ανανέωση της λαικής εντολής για να το εφαρμόσουν. 
Αλήθεια, για πόσο ηλίθιους μας περνάνε οι κύριοι κύριοι της κυβέρνησης; Ποιος τους είπε πως δικαιούνται να μας κοροϊδεύουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Πώς μπορούν να ισχυρίζονται πως η οικονομία μας είναι "θωρακισμένη", όταν είμαστε η ΜΟΝΗ Ευρωπαϊκή χώρα, που η αγορά έχει παγώσει, οι ακάλυπτες επιτεγές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία, η πραγματική ανεργία, αυξάνεται και η ελπίδα έχει αποκτήσει ένα γκρίζο προς το μαύρο χρώμα;
Ποιος μπορεί να πείσει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία πως δεν υπάρχουν χρήματα, όταν καθημερινά ακούει τα δις να αλλάζουν χέρια σαν χαρτοπετσέτες;
Πώς μπορεί να πειστεί ο νέος πτυχιούχος πως η αγορά εργασίας του κλείνει την πόρτα, η επιχειρηματικότητα για νέους εξαφανίζεται, οι ορίζοντες ανάπτυξης συρρικνώνονται θεαματικά; 
Δυστυχώς, το μόνο που κατάφερε η δεξιά ήταν να οδηγήσει τον κόσμο σε ισοπεδωτικές λογικές, του τύπου "όλοι ίδιοι είναι", "όλοι τα τρώνε", "Κωστάκης - Γιωργάκης" κλπ. Και τώρα, εμφανίζεται ο "κουρασμένος" πρωθυπουργός, να ζητεί εκ νέου την ψήφο εμπιστοσύνης, με ένα πρωτοφανές θράσος!
Ε, λοιπόν, δεν θα την έχετε την ψήφο εμπιστοσύνης, κύριοι της δεξιάς. Και δε θα την έχετε, γιατί πλέον μπουχτίσαμε από την έλλειψη αξιοπιστίας, από την αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά, από την ανικανότητά σας, από την αδυναμία σας να αντισταθείτε στα φαινόμενα διαφθοράς. Κουραστήκαμε να νιώθουμε ως πολίτες μιας ακυβέρνητης χώρας, να μην γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει αύριο, να ακολουθείτε μια φορομπηχτική πολιτική, να μην ενισχύετε την επιχειρηματικότητα, να συντρίβετε την αγορά. Βαρεθήκαμε να ακούμε ΨΕΜΑΤΑ για όλα τα ζητήματα. 
Μας στερήσατε το δικαίωμα στην ελπίδα και έρχεστε και ζητείτε νέα ψήφο εμπιστοσύνης! Όχι, κύριοι της δεξιάς. Ψήφο απαξίωσης θα πάρετε. Για να θυμάστε πως ο λαός έχει ΚΑΙ μνήμη ΚΑΙ κρίση! Ενώ εσείς, ως πολιτικοί, είστε σε μόνιμη κρίση! Στο καλό, λοιπόν και να μας γράφετε. Και πιστέψτε με, αν δε μας γράφετε, δε θα στενοχωρηθούμε καθόλου! Αρκεί να πάψετε να υπάρχετε!

ΓΓΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: