Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Άνοιγμα Γιώργου προς τις Ένοπλες Δυνάμεις

Θέλω τέλος, σήμερα, να στείλω κι ένα μήνυμα συμπαράστασης στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ξέρω ότι ζουν πολλές φορές την αναξιοκρατία και υποβάθμιση, ιδιαίτερα από αυτή την κυβέρνηση.

Θέλω να ξέρουν ότι, θα εργαστούμε κοντά τους για τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών, την αναβάθμισή τους και βεβαίως, την αξιοποίηση του μερίσματος ειρήνης για την Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα και μια πιο δίκαιη κοινωνία.


Συνηθίζεται, με το τέλος των παρελάσεων, οι πολιτικοί να κάνουν κάποιες δηλώσεις. Συνήθως είναι κοινότυπες, με ευχές και αναφορά στο "αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων" και κάποια παρότρυνση προς όλους, ότι "οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούμε" κλπ κλπ. Είναι η πρώτη φορά που πολιτικός, μετά από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ασχολείται με την ουσία του πράγματος, που δεν είναι άλλη, από την αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης για το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιλαμβανόμενος την ουσία της υπόθεσης, δε μίλησε για "αξιόμαχο" και λοιπές φούσκες. Έκανε ένα προσωπικό άνοιγμα προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δείχνοντας προς κάθε κατεύθυνση, πως πλέον ο ίδιος είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μάλιστα, με διαφορετικό τρόπο από τον συνήθη. Δείχνει ότι δεν θα είναι διαχειριστής, αλλά ο πολιτικός των ρήξεων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον άλλο πόλο της Εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Έχει συνειδητοποιήσει το τεράστιο πρόβλημα, με τις παραιτήσεις των στρατιωτικών, που από 1/1/2005 μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 4.000, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τεράστια δυσλειτουργία στον οργανισμό Ένοπλες Δυνάμεις.
Είναι σημαντικό που ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε αυτή την κίνηση, γιατί σε όλους μας θύμισε τον αείμνηστο πατέρα του, που το 1981, μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο της Εθνικής Άμυνας.
Και τώρα μια ανάλογη κίνηση θα ενθουσίαζε το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως, έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι τις εκλογές. Απλά, ο δρόμος αυτός αρχίζει να "καθαρίζει" από την μέχρι σήμερα ομίχλη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια πραγματικά ριζοσπαστική πρόταση του President θα ήταν η κατάργηση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων . . .