Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Για πάντα ..... αδέξια!

Οφείλω να παραδεχτώ ότι αυτή η κυβέρνηση, αν μη τι άλλο, έχει χιούμορ! Όπως, επίσης, ότι δεν μας αφήνει να κουραστούμε σε ένα θέμα ή σε μια κατάσταση! Έχει καταφέρει να αλλάζει εικόνες με κινηματογραφική ταχύτητα, τα σκάνδαλά της να είναι ασύλληπτα από τον κοινό νου και παράλληλα, με κάθε τρόπο, προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτά είναι κακοήθειες του ΠΑΣΟΚ, πως η χώρα μας είναι θωρακισμένη από την οικονομική κρίση, πως έχουμε ένα στιβαρό πρωθυπουργό και άλλα ωραία και ευτράπελα...
Χτες, μάλιστα, από το βήμα της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρός της Γιώργος Παπανικολάου, είπε το απίστευτο: «Ματαιοπονούν όσοι εντός και εκτός των τειχών θέλουν να αμαυρώσουν την πορεία μας, να μας φοβίσουν και να στιγματίσουν μια ολόκληρη παράταξη».
Εκεί πια σηκώνεις τα χέρια! Ποιος προσπαθεί να αμαυρώσει την πορεία μιας ολόκληρης παράταξης; Μήπως η ίδια τους η παράταξη; Γιατί, μην ισχυριστεί κάποιος ότι οι κουμπάροι ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ! Μήπως τα δομημένα ομόλογα; Το παραδικαστικό, το παραεκκλησιαστικό (η Δεξιά του Κυρίου, για να μην λησμονούμε τι έχουμε ακούσει!), η δημοσιονομική απογραφή, που βούλιαξε τη χώρα; Το Βατοπέδι; Οι παράκτιες εταιρείες υπουργού (ή υπουργών;) και μάλιστα στενών συνεργατών και φίλων του πρωθυπουργού; Ή το μπουμπούκι της δημοσιογραφίας και διαπλεκόμενος υπουργός προπαγάνδας της δεξιάς, που από την ημέρα που βρέθηκε στην κυβέρνηση αγοράζει τα σπίτια σαν να είναι τσίχλες από το περίπτερο; Μήπως ο ίδιος δεν είναι που διαχειρίζεται τις κρατικές διαφημίσεις, που παίρνουν οι εφημερίδες; Η σύζυγός του, γνωστή δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, μέχρι πριν 2 εβδομάδες, δεν ήταν σε κανάλι και έκανε σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας; Δεν εξέδιδε δωρεάν εφημερίδα; Πόσα ακόμη, που δεν γνωρίζουμε, αλλά που κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν!
Μέχρι να παραιτηθεί ο Βουλγαράκης, εκβίαζε και απειλούσε και δε μου προκαλεί εντύπωση, εάν αύριο το πρωί, κληθεί εκ νέου να αναλάβει υπουργικό θώκο! Ίσως, γιατί ζούμε σε χώρα, που οι πολίτες έχουν "κοντή" και επιλεκτική μνήμη!
Αλλά, επειδή ασχολούμαστε με το θέμα των υπουργών, μήπως ο πρωθυπουργός είναι έξω από τα σκάνδαλα; Η πρωθυπουργική σύζυγος και ο Ζαχόπουλος; Οι σπουδές της Νηπιαγωγού Νατάσας Παζαίτη είναι από μόνες τους σκάνδαλο πρώτης γραμμής! Όταν παιδιά με τυπικά προσόντα, δίνουν σκληρό αγώνα καθημερινά, η πρωθυπουργική σύζυγος κάνει διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή και στη συνέχεια σπουδάζει Ιατρική! Παράλληλα, με το που ολοκλήρωσε τις σπουδές της, βρέθηκε να κάνει Αγροτικό και ειδικότητα! Τέτοιο μυαλό!
Συνεπώς, μην κατακρίνουμε τους υπουργούς, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δώσει το σύνθημα!
Αυτή είναι η παράταξη της δεξιάς, αυτή ήταν πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: