Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

27 χρόνια...

27 χρόνια πριν, τέτοια μέρα, ανέτειλε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Κυριακή, 18/10/1981. Η ημερομηνία που άλλαξε την ιστορία στην Ελλάδα, η ημερομηνία που και πάλι ένας Παπανδρέου γινόταν πρωθυπουργός! Ο Ανδρέας Παπανδρέου! Ο ιδρυτής και ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης!
Κάποιοι τρελοί νεολαίοι γυρίζαμε στην Αθήνα, περάσαμε έξω από το τότε εκλογικό κέντρο της Ν.Δ στου Zonar's και με σημαίες και τραγούδια δίναμε τον παλμό μιας διαφορετικής νίκης. Η τρέλα της νιότης, ο ενθουσιασμός ότι ξημέρωνε μια άλλη μέρα για την πατρίδα, η αύρα του αείμνηστου Ανδρέα, όλα αυτά μαζί, μας γέμιζαν αισιοδοξία! Ναι, είμαστε η γενιά της Αλλαγής, η γενιά που είδε την Ελλάδα να μεγαλουργεί.
Είμαστε τυχεροί, που είδαμε όλα αυτά. Είμαστε τυχεροί, που νιώσαμε την Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες, την Ελλάδα να είναι κυρίαρχη του εαυτού της, που σταμάτησε η μακρά περίοδος του αστυφύλακα, που, επιτέλους, διαβάζαμε την εφημερίδα ανοιχτά και όχι διπλωμένη σε άλλη εφημερίδα!
Είμαστε τυχεροί, που ζήσαμε τον εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, που αισθανθήκαμε άνετα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.
27 χρόνια πέρασαν από τότε. 27 χρόνια μετά. Ζούμε μια διακυβέρνηση απαράδεκτη, ζούμε την πλήρη υποτίμηση της ίδιας της νοημοσύνης μας. Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή και περιμένουμε την προκήρυξη των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι εδώ, ενωμένο, δυνατό και αποφασισμένο! Για μια νέα μεγάλη νίκη, για μια "άλλη" διακυβέρνηση!
ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: