Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Για έναν αγώνα...

http://www.youtube.com/watch?v=6J6JbGhOHzI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=_uJF8YcxmIc&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=BArqtETgZh8&NR=1

Οφείλω, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, δυο λόγια για αυτόν που δεν πρόλαβε αυτό που σχεδίαζε, το αύριο! Δυο λόγια για έναν άνθρωπο που λάτρεψε τον άνθρωπο, που λάτρεψε την πατρίδα, που λάτρεψε τη γυναίκα. Για ένα άνθρωπο που έφυγε ερωτευμένος με γυναίκες. Την Κάκια του, τις κόρες του, την πολιτική. Κι αυτό, γιατί σήμερα, 14 χρόνια μετά τον άδικο χαμό του, η κόρη του, η Φώφη, δοκιμάζεται σκληρά από τον ίδιο εχθρό, που νίκησε τον Γιώργο, την Κάκια, την αδερφή της Κάκιας…

Όταν το 1984, κάπου ήσυχα, είχαμε συστηθεί και του είχα αναφέρει την ιδιότητά μου, γέλασε με έναν τρόπο, που μόνο αυτός ήξερε να γελά. «Νεαρέ Εύελπι, θέλει κουράγιο αυτό που κάνεις», μου έλεγε. Γελούσαμε, συζητούσαμε σαν ίσος προς ίσον, λέγαμε ανέκδοτα, όποτε βρισκόμαστε, μέσα από τις υποχρεώσεις του ως υπουργός. Ερχόταν, όμως, γιατί του άρεσε να βρίσκετε με νέους ανθρώπους. Μιλούσε, άκουγε, ήταν ο άνθρωπός μας. Ουδέποτε υπήρξε επαρμένος, δεν ένιωσε υπουργός απόμακρος και βλοσυρός. Ήξερε να γελά και να χαίρεται.

Κι αυτόν τον άνθρωπο, που γυρίζοντας από την Αμερική αισθάνθηκε νικητής, τελικά τον νίκησε ο Χάροντας. Άφησε παρακαταθήκη. Όλοι, όσοι βρεθήκαμε στο Αμφιθέατρο της Γ.Σ.Ε.Ε τον Νοέμβρη του 1996, στο πρώτο συνέδριο του Ομίλου Γιώργος Γεννηματάς, ξέραμε γιατί είμαστε εκεί. Κατάμεστο Αμφιθέατρο, Ζεστή καρδιά, στη μνήμη του. Εκλέχτηκε Πρόεδρος του Ομίλου η Φώφη.

Από τότε πέρασαν 12 χρόνια. Η Φώφη εκλέχτηκε βουλευτής και 2 φορές Νομάρχης Αθήνας. Και ξαφνικά, ενώ αυτό το κορίτσι γνώριζε την ευτυχία με τον άντρα της και τα τρία παιδιά της, έρχεται αυτός ο αδυσώπητος εχθρός για να θυμίσει πως δεν πρέπει να δηλώνουμε ποτέ ευτυχισμένοι.

Σήμερα, βρίσκεται στην Αμερική, εκεί που είχε νοσηλευτεί ο πατέρας της και η Μελίνα. Της εύχομαι ολόψυχα να κερδίσει, όχι τη μάχη, τον πόλεμο. Το χρωστά στη μνήμη των γονιών της, το χρωστά στον εαυτό της, το χρωστά στην υγεία, αυτό το τόσο πολύτιμο και τόσο ευάλωτο αγαθό.

Καλό αγώνα Φώφη

Γ.Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: