Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Βουλή, 10/7/2008

Αντιγράφω από το in.gr:

«Μέχρι τώρα ο κ. Παπανδρέου και η αξιωματική αντιπολίτευση, μπορούν να απολογούνται για το παρελθόν τους, αλλά όχι να κατηγορούν κανέναν άλλον», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν η Δικαιοσύνη προχωρά με τέτοιους ρυθμούς, σε τι θα βοηθούσε η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τώρα; Τι θα προλάβαινε να κάνει η Εξεταστική μέσα στο καλοκαίρι, που δεν θα κάνει τον Οκτώβριο; Η πρότασή σας παρουσιάζεται ως πανάκεια, αλλά, είτε είναι πρόταση αμηχανίας, είτε πρόκειται περί προσπάθειας να σταματήσει το έργο της Δικαιοσύνης, γιατί τα μέχρι τώρα στοιχεία παραπέμπουν στις μέρες σας και τους ανθρώπους σας».

Πολύ ωραία τα λέει ο κύριος υπουργός. Θέλει να αγνοεί, πάντως, το σύνολο των σκανδάλων της κυβέρνησής του και πιπιλάει εκ νέου την καραμέλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Μα το ΠΑΣΟΚ είναι αντιπολίτευση! Η δεξιά μας κυβερνά και μάλιστα ο ίδιος είναι και υπουργός! Ή είναι υπουργός κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και δεν το γνωρίζουμε; Πραγματικά, ζούμε κάτι το παράξενο και πρωτόγνωρο σε αυτή τη χώρα. Η κυβέρνηση να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, αντί να παράγει κυβερνητικό έργο! Αλλά, ξέχασα! Ποιο έργο; Ο λουφές είναι όλη η υπόθεση! Πόσα θα μαζέψει περισσότερα ο καθένας στο πουγκί του! Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα! Το αίσχος της χώρας που υπάρχει κατά λάθος και λειτουργεί από κεκτημένη ταχύτητα!

Μόνο σε μια τέτοια χώρα έχουν θέση οι Παυλόπουλοι, οι κάθε λογής Παυλόπουλοι! Πουθενά αλλού! Μόνο σε μια τέτοια χώρα έχουν θέση οι Τσιτουρίδηδες, οι Κλαδάδες, οι Αγάπιοι, οι Ευγένιοι…. Όλοι όσοι καταλήσετυσαν τα Ταμεία και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Αλλά μόνο σε αυτή τη χώρα θα μπορούσαν να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν Τσουκάτοι, Μαντέληδες, Μαντάδες. Σουμάκηδες… Γιατί δεν ανθοφορεί μόνο το δέντρο της δεξιάς! Έχει ανθοφορήσει κατά το παρελθόν και το δέντρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με εξαιρετικά μπουμπούκια…

Να λοιπόν, γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου ζητεί λύση! Γιατί γνωρίζει πως σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όπου και αν ανήκουν. Γιατί τα μπουμπούκια, δεν έχουν χρώμα… Χώμα ψάχνουν για να αναπτυχθούν και εν προκειμένω, όπου χώμα, εννοείται το χρήμα!

Ας αφήσει τους δεκάρικους ο υπουργός και η κυβέρνηση της συγκάλυψης! Είχαν και ακόμη έχουν τη μοναδική ευκαιρία να καθαρίσουν το τοπίο της πολιτικής από τους «λαδιάρηδες». Ο Παπανδρέου τους έδειξε το δρόμο. Ας τον ακολουθήσει και ο πρωθυπουργός. Αν επιθυμεί και αν δεν έχει αναλάβει δεσμεύσεις…

Γιάννης Γ. Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: