Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΝΑΙ στη Συμμετοχή!

"Όταν ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζεται πώς μόνο αυτός εκφράζει τη Δημοκρατία, καλό είναι να θυμάται τι έλεγαν οι σύντροφοί του. Καλό είναι να θυμάται και τί έλεγε ο ίδιος για τις Κυβερνήσεις του κόμματός του. Δήλωνε -ναι ή όχι;- ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μέρος του κατεστημένου; Μιλούσε -ναι ή όχι;- για κράτος φέουδο; Ομολογούσε -ναι ή όχι;- ότι οι πολίτες αηδίαζαν από την έκταση της διαφθοράς; Οι πολίτες λοιπόν θυμούνται και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει «σύστημα ΠΑΣΟΚ»." (Απόσπασμα από την ομιλία Καραμανλή στη Λάρισα)
Να, λοιπόν, που ο εξαφανισμένος Καραμανλής, επανεμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο ενόψει Ευρωεκλογών. Μετά την ομολογία του πως είχε κουραστεί, επανέρχεται για να δώσει μια χαμένη μάχη. Και είναι χαμένη η μάχη, γιατί ο κόσμος ΞΥΠΝΗΣΕ!
Δεν είναι δυνατόν, ο πρωθυπουργός των σκανδάλων, των συγκαλύψεων, των διαδοχικών εθνικών ταπεινώσεων, του Βατοπεδίου, των λαμογιών, των κουμπάρων, των ομολόγων, των υπουργών που ρήμαξαν τα ταμεία, της SIEMENS, των παρακολουθήσεων, του ξυλοδαρμού των αλλοδαπών και τόσων άλλων εκλεκτών προσώπων και πράξεων, να ζητεί με θράσσος την ψήφο του Ελληνικού λαού, επανερχόμενος στα όσα δήλωνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.
Ίσως να πρέπει να θυμίσει κάποιος στον Καραμανλή, πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παραμονές εκλογών του 2004, στην υπόνοια σκανδάλου στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ (υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείου του πρωτοκλασάτου υπουργού και συνταγματολόγου Προκόπη Παυλόπουλου), "καθάρισε" δέκα στελέχη πρώτης γραμμής!
Ίσως να πρέπει κάποιος να θυμίσει στον Καραμανλή, πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην υπόνοια εμπλοκής στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στην υπόθεση της SIEMENS, έστειλε στο σπίτι τους μερικούς ακόμη.
Ίσως να πρέπει να θυμίσει κάποιος στον Καραμανλή, πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επί 5 και πλέον χρόνια, δίνει μια μάχη ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, απέναντι σε εκδοτικά και άλλα συμφέροντα, καταφέρνοντας να σταθεί στα πόδια του και να ανατρέψει το σκηνικό,, βασιζόμενος στο ήθος του και την προσωπικότητά του και κυρίως στην αδιαμφισβήτητη εντιμότητά του.
Ίσως να πρέπει να θυμίσει κάποιος στον Καραμανλή, πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμη αναλάβει, ζήτησε από τη σύζυγό του να σταματήσει οποιαδήποτε επαγγελματική της ενασχόληση! Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Παπανδρέου, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ, ενώ η "σεμνοταπεινή" Νατάσα, από Νηπιαγωγός έγινε διδάκτωρ της Ιατρικής και ακολούθως ιατρός και τώρα ειδικευόμενη!
Ίσως να πρέπει κάποιος να θυμίσει στον Καραμανλή, πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι εγγονός και γιος πρωθυπουργών, έχει ΑΜΚΑ, υπήρξε παιδί μεταναστών, έδωσε προσωπικούς αγώνες, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ του σπιτιού του, αλλά μέσα από το λαό.
Κυρίως, όμως, πρέπει κάποιος να τονίσει στον Καραμανλή πως η συνεχής αναφορά του στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διαγράφουν τη δική του παρουσία, αν και δεν πιστεύω πως θα ήθελαν και πολλοί συν-Έλληνες να τη θυμούνται! Γιατί, στην 5ετία του κυβερνητικού αίσχους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη 2 φορές Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διαμόρφωσε ένα νέο Κίνημα, ζωντανό, με συμμετοχικότητα, προώθησε τις θέσεις της χώρας μας εκεί που ο πρωθυπουργός της Ραφήνας ήταν ΣΥΝΕΧΩΣ απών.
Στον πρωθυπουργό με την επιλεκτική μνήμη, αξίζει κάποιος να του θυμίσει πως δεν ανέχεται άλλο παραμύθι ο κόσμος! Γι αυτό οι Ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα, ένα ράπισμα στην κυβέρνηση των συμφερόντων. Γι αυτί στις 7 του Ιούνη ΝΑΙ στη Συμμετοχή, ΟΧΙ στην Αποχή!

ΓΓΑ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεια χαρά φίλε Γιάννη οπαδέ του ΠΑ.ΣΟΚ.
Φίλε καταρχάς να σου τονίσω ότι ανήκω στην Αριστερά και διασκεδάζω απίστευτα να βλέπω ΠΑ.ΣΟΚ και ΝΔ να αλληλοκατηγορούνται για τα σκάνδαλα.
Είναι γνωστό σε όλους ότι και τα 2 Κόμματα εξουσίας, έχουν φτάσει την κατάσταση στο ΑΜΗΝ.
Το ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΟ ΠΑ.ΣΟΚ με τις μίζες σε Siemens και με την υπόθεση Χρηματιστηρίου(που την έθαψε και η ΝΔ), είναι υπόλογο για την σημερινή κατάσταση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου(ο πολιτικός σου ηγέτης), είναι γνωστό για τις αντιεργατικές θέσεις του(αν θυμάσαι τι είχει πεί στην ομιλία του στο Λαύριο(http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3301379&publDate=)
Το ΠΑ.ΣΟΚ μια ζωή κυνηγάει τους εργαζόμενους και την νέα γενιά, απο την εποχή της Μεταρύθμισης Αρσένη και με την συμφωνία της ΝΔ για το άρθρο 16, φαίνεται ξεκάθαρες οι θέσεις της να ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ τον λαό και να τον κοροιδέψει όπως έκανε η ΝΔ του 2004
Για αυτό πιστεύω ότι στις 7 Ιουνίου και στις επόμενες Εθνικές εκλογές ο λαός δεν θα αφήσει αυτοδύναμα τα 2 μεγάλα φαυλά κόμματα εξουσίας να σχηματίσουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
Φτάνει πια...σας Σιχαθήκαμε...

Το παιδί της πλατείας απο Ζάκυνθο

ΥΓ1
Ο Γιώργος Παπανδρέου...ποτέ δεν ήταν μετανάστης, τα είχε ολα έτοιμα, οι πραγματικοί μετανάστες πεινάνε και ζούνε κάτω απο άθλιες συνθήκες στο παλαίο εφετείο και το κόμμα σου δεν έχει πάρει καμία θέση για το ζήτημα αυτό...

Μια κοινωνία για όλους είπε...

Αγαπητέ μου φίλε,
Χαίρομαι ειλικρινά που ακούγεται η φωνή σου. Δεν σχολιάζω την κομματική σου επιλογή, εξάλλου ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ανήκει σε ένα χώρο.
Σαφώς, τα κόμματα εξουσίας, φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα σκάνδαλα και για το πλαίσιο λειτουργίας του Κράτους. Όμως, πες μου ειλικρινά, ποιος είναι μέχρι σήμερα ο ρόλος της ευρύτερης Αριστεράς;
Βλέπω μια εμμονή καταλογισμού ευθυνών στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που το ΠΑΣΟΚ έχει αποδεχτεί, για τα χρόνια της διακυβέρνησής του. Τώρα, σε ότι αφορά την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, μελέτησε λίγο την ιστορία του ΚΚΕ με τα λοιπά αδερφά κόμματα της Ευρώπης και επανερχόμαστε! Ίσως, σου λυθούν απορίες πολλές και μεγάλες, για το πώς και πόσο επέδρασε η συμμετοχή του ΚΚΕ σε διάφορες φάσεις των διακυμάνσεων του Χρηματιστηρίου, ειδικότερα από το 1996 και μετά.
Το αν το ΠΑΣΟΚ κυνήγησε ή όχι τους εργαζόμενους, απλά κύτταξε τι συνέβαινε μέχρι το 2004 και τι την τελευταία 5ετία.
Όσο για την ευρύτερη Αριστερά, θα μου επιτρέψεις να σου πω πως είναι η παράταξη που πούλησε πολλές φορές την ευκαιρία να συνδιαμορφώσει πολιτικές! Όμως, προτίμησε να συναλλαγεί με το Μητσοτάκη (με συνέχεια και συνέπεια το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου 10 χρόνια αργότερα) και να συμμετάσχει σε ένα εκτρωματικό κυβερνητικό σχήμα υπό τον Τζανετάκη, με μόνο στόχο τον Ανδρέα Παπανδρέου!
Εδώ και μια 5ετία αποτελεί το ΚΚΕ το αριστερό δεκανίκι του Καραμανλή!
Να ποιος αποπροσανατολίζει την κοινωνία!