Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Γιατί ψηφίζουμε στις 7 του Ιούνη

Στις 7 του Ιούνη, σε μια εβδομάδα, διεξάγονται και στη χώρα μας, όπως είναι γνωστό οι Ευρωεκλογές. Είναι η έβδομη φορά που η χώρα μας καλείται να συμμετάσχει στη μεγάλη πολιτική εορτή της Ευρώπης. Μόνο που αυτή τη φορά υπάρχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, εκτός από την εκλογή ευρωβουλευτών, η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία λαμβάνει χαρακτήρα δημοψηφίσματος.
Είναι η πρώτη φορά που μια εκλογική αναμέτρηση λαμβάνει τέτοιο χαρακτήρα, γιατί είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση. Ο πολίτης που θα προσέλθει στην κάλπη, πριν ψηφίσει, πρέπει να σκεφτεί μια πλειάδα καταστάσεων.
Να αναλογιστεί πού βρισκόταν η χώρα 5 χρόνια πριν και πού βρίσκεται σήμερα.
Να θυμηθεί πως η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη σε ολόκληρη τη σύγχρονη ιστορία, που ανέλαβε τα καθήκοντά της και έκοβε κορδέλες από τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ κλείνοντας την πρώτη της θητεία, παραμονές εθνικών εκλογών του 2007, δεν έκοψε κορδέλες! Γιατί; Γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ!!!
Να σκεφτεί πως ο σημερινός πρωθυπουργός τον εξαπάτησε πολλαπλώς με το σύνθημα "σεμνά και ταπεινά".
Να κυττάξει πίσω, εκεί στο Μάρτη του 2004, όταν παραλάμβαναν τη διακυβέρνηση της χώρας αυτοί που τελικά αφού την έκλεψαν, την έγδυσαν, τη βίασαν με κάθε τρόπο, στο τέλος την έκαψαν, ως άλλοι κουρσάροι!
Να συγκρίνει τον πρωθυπουργό της εικόνας και του "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά", με αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην ΟΝΕ, ώστε να μην έχουμε "πέσει" ΑΚΌΜΗ στα δίχτυα του ΔΝΤ.
Να αποφασίσει αν η σημερινή Ελλάδα, που συνεχώς συρρικνώνεται, ανταποκρίνεται στο δικό του όραμα, για την Ελλάδα των παιδιών του.
Να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ήθος και τι αλαζονεία.
Και αφού καταλάβει την ανάγκη να αλλάξουν όλα τα παραπάνω, να προσέλθει στην κάλπη, σίγουρος πως πράττει το δημοκρατικό του δικαίωμα.
Γιατί αυτή η ψήφος κατοχυρώνει το δικαίωμα σε όσους συμμετάσχουμε, να λέμε "όχι άλλο", να απαιτούμε το διαφορετικό, την Αλλαγή.
Συμμετοχή, λοιπόν, στις 7 του Ιούνη. Συμμετοχή και όχι αποχή! Για μια Ελλάδα κυρίαρχη και όχι την Ελλάδα της ψωροκώσταινας.

ΓΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: