Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Πάλι έκθετος ο Καραμανλής!

Πριν περίπου 2 χρόνια, είχε, εν μέσω πυρκαγιών, ο τότε πρωθυπουργεύων, προκηρύξει εθνικές εκλογές, για τις 16/9. Τότε, λοιπόν, μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ., στην Α΄ Αθηνών ήταν και η σημερινή επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, Μαριέττα Γιαννάκου.
Η Μαριέττα Γιαννάκου είχε τοποθετηθεί ως υπουργός Παιδείας, μετά τις εκλογές του 2004 και είναι αλήθεια πως όσο και αν διαφωνεί κάποιος μαζί της, εργάστηκε με ζήλο και προκάλεσε πολλές φορές την ίδια της την τύχη. Αποτέλεσμα της προσπάθειάς της αυτής, ήταν να καθυβριστεί, να συκοφαντηθεί, να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του Καραμανλή και τελικά να χάσει τη βουλευτική της έδρα.
Είναι γεγονός πως στη χώρα του περίπου, πέρα από κομματικές θέσεις και προτιμήσεις, οι άξιοι άνθρωποι αξιοποιούνται για όσο χρόνο δεν βλάπτεται η εικόνα του αρχηγού και στη συνέχεια, μόλις διαπιστωθεί πως ο αρχηγός κινδυνεύει, ρίχνονται βορά στην ανάγκη της ψηφοθηρίας.
Αυτό πλήρωσε η Μαριέττα. Και φυσικά, δεν εξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβρη του 2007.
Ο άνθρωπος Μαριέττα, όμως, επλήγη καίρια! Βρέθηκε στο νοσοκομείο και τελικά για να σωθεί, ακρωτηριάστηκε. Είναι αλήθεια πως το δράμα της έμεινε κρυφό, μέχρι που κάποια στιγμή από τα κανάλια, μαθεύτηκε πως κινδυνεύει η ζωή της. Προσωπικά, συγκλονίστηκα από το δράμα της γυναίκας.
Η παράταξη της δεξιάς την είχε στην αφάνεια, ίσως γιατί δημοσκοπικά ακόμη, κρατούσε τα ηνία. Από τον Σεπτέμβρη του 2008, οπότε και η κατάσταση αντιστράφηκε πλήρως, άρχισε ο μηχανισμός προπαγάνδας της δεξιάς, να εμφανίζει την Μαριέττα και πάλι στο προσκήνιο. Και τελικά, ο Καραμανλής, προκαλώντας το θυμικό των ψηφοφόρων της παράταξής του, την τοποθέτησε επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο. Από ανθρώπινης πλευράς, η Μαριέττα δικαιώθηκε, γιατί δέχτηκε βρώμικο πόλεμο όσο πολλοί λίγοι. Από πλευράς ηθικής, όμως, μένει έκθετος ο Καραμανλής, που θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από αυτή τη γυναίκα, που έφτασε στο χείλος του θανάτου και τελικά βγήκε νικήτρια. Και οφείλει να ζητήσει συγνώμη, γιατί όταν ήταν υπουργός Παιδείας ουδέποτε την κάλυψε, για να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο.
Η Μαριέττα Γιαννάκου δικαιώθηκε από την στάση ζωής. Όποιος επιτίθεται σε έναν άνθρωπο, που πήγε και γύρισε, είναι τουλάχιστον απαράδεκτος. Δεν δικαιώθηκε από τον Καραμανλή και από την παράταξη της δεξιάς, αλλά από την ίδια τη ζωή, που της έδωσε το χέρι και την κράτησε δίπλα της.
Χαίρομαι που θα τεθεί απέναντί της, ένας άνθρωπος, όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με εξαίρετο ήθος. Ίσως, είναι ένα μικρό λιθαράκι. Προσωπικά, ουδέποτε ψήφισα και φυσικά δεν πρόκειται να ψηφίσω τη δεξιά. Όμως, είναι τιμή για την παράταξη των σκανδάλων να τοποθετείται επικεφαλής της ένας άνθρωπος όπως η Μαριέττα Γιαννάκου.

ΓΓΑ

3 σχόλια:

greektrick είπε...

Μεγάλε, τις προάλλες μου ταχυδρομήθηκε η επιταγή για την οικονομική ενίσχυση του Κινήματος.
Δεδομένου ότι μετά το σκάνδαλο Siemens και τις δηλώσεις Τσουκάτου, δεν έχω υπόψη μου κάποια διαδικασία αυτοκάθαρσης του Κινήματος ή έστω διερεύνησης στο εσωτερικό του μάλλον θα την σουτάρω στα σκουπίδια. Μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις επί του θέματος?

Ανώνυμος είπε...

Η Μαριέτα ειναι ένα μικρό πιόνι στα χερια της παγκοσμιοποιησης. Ποια η διαφορα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στο θεμα της παγκοσμοιοποιησης; Η ΝΔ εινια γεματη σκανδαλα, το πασοκ μπορουσε και τα εκρυβε καλυτερα ( βλεπετε τοτε δεν ειχαν ολοι ιντερνετ).
Εστω και αν το ΠΑΣΟΚ ειναι αξιοτερο να κυβερνησει , ως πιο φιλολαικο κόμμα , ο αρχηγος του ο γιωργακης ειναι αχρηστος να κυβερνησει. Οπως παναχρηστος ειναι ο καραμανλης.
Ενταξει μεταξυ των 2 προτιμουμε τον παπανδρεου , διοτι ο καραμανλης ειναι χοντροφασιστας, αλλα μην επαναπαυομαστε το μη χειρον βελτιστον.

Τις φακελο-ταυτοτητες τις εγκρινει και το πασοκ και η νδ.

ο συνασπισμος βαζει μπροστα την ωραια την πουτανα τον τσιπρα, και απο πισω ειναι η τσατσα ο αλαβανος.

Η παπαρηγα ειναι λεει εναντιον της εοκ, αλλα συμετεχει στις ευρωεκλογες.

Τα άλλα κόμματα ειναι οτι αρπαξει ο κόλος τους ( βλέπε οικολογοι , λαος κλπ ).
Και καλουμαστε εμεις οι μαλακες να παμε να ψηφίσουμε. Ε όχι ρε, δεν θα παμε, θα παμε για μπάνιο.

marıtamant είπε...

Δε θα μπορούσα να μη σχολιάσω τη θέση που διατυπώνεις όσον αφορά τη Μαριέτα. Ο σεβασμός στον αντίπαλο είναι συναίσθημα μόνο των δίκαιων & μεγαλόψυχων ανθρώπων. Μακάρι τα λόγια σου να μπορούσαν να φτάσουν στα αυτιά της Μαριέτας... είναι σίγουρο πως από τους ομοιδεάτες της δεν έχει ακούσει κάτι παρόμοιο. Με κάνεις υπερήφανη για μια ακόμα φορά.