Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ο κύριος "δεσμεύομαι"......

Έχω και αγαλματάκια
Χάρτινο πρωθυπουργό
Έξυπνα παραμυθάκια καλέ
Για τον κάθε μπρούτζινο Ρωμιό

Αυτούς τους στίχους έγραψε χρόνια πριν ο Νικόλας ο Άσιμος και ταιριάζουν απόλυτα στο σημερινο πρωθυπουργό!
Πόσο θράσος μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος, όταν ομιλεί για υπευθυνότητα; Όταν λέει, σε όλους τους τόνους, πως θέλει να είναι χρήσιμος και όχι ευχάριστος; Ποιος; Ο άνθρωπος, που είναι βουτηγμένος, ο ίδιος και η παράταξή του, στα σκάνδαλα, μέχρι το λαιμό!
Ο εμπνευστής του δόγματος της "σεμνότητας και ταπεινότητας", ο άνθρωπος που μέσα σε ελάχιστο χρόνο παρουσίασε μια νηπιαγωγό ως κάτοχο διδακτορικού τίτλου της ιατρικής σχολής και ιατρό ειδικευόμενη, μάλιστα!
Ο άνθρωπος των κουμπάρων και των ομολόγων, ο άνθρωπος που κάλυπτε τους στενούς του συνεργάτες στα σκάνδαλά τους και ξαφνικά χωρίς ίχνος ντροπής δήλωνε πως "δεν γνώριζε"!
Ο άνθρωπος που με την απουσία του από τα διεθνή δρώμενα, καταφέρνει να υποβαθμίζει και να αποδυναμώνει ΔΙΑΡΚΩΣ τη θέση της χώρας!
Ο άνθρωπος που δεσμευόταν προεκλογικά, για να πράττει τα αντίθετα μετά την ανάληψη της εξουσίας!
Να, όμως, που τελικά ο πρωθυπουργός, που στηρίξε την πολιτική στην εικόνα του, είναι πλέον γυμνός! Και κυρίως "κουρασμένος"!
Και τώρα, υπό το βάρος της παραπομπής ενός ακόμη στελέχους του σε Προανακριτική, αρνείται τη σύσταση Εξεταστικής για το σκάνδαλο της SIEMENS! Τι φοβάται; Απλά, επιθυμεί να μπερδέψει τα σκάνδαλα, για τον περίφημο συμψηφισμό!
Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τέτοιου είδους προβλήματα! Δεν έχει κατανοήσει, πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι απόλυτα ξεκάθαρος σε ότι αφορά τα ζητήματα διαφάνειας!
Και κυρίως εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει πως ο Γιώργος Παπανδρέου, στην υποψία και μόνο ότι οποιοδήποτε στέλεχος του Κινήματος μπορεί να είναι μπλεγμένο σε οτιδήποτε, ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ και ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ!
Να μια ακόμη ποιοτική διαφορά μεταξύ Παπανδρέου και Καραμανλή!

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

THEPOS είπε...

Νομίζω μετά από τόσες δεσμεύσεις πρέπει να τον αποδεσμεύσουμε από όλα και να τον δεσμεύσουμε μια και για πάντα στην ανατολική πτέρυγα να βλέπει και ήλιο.