Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ήρθε η ώρα του Καραμανλή!

Η τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, μας, δεν είναι συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, αλλά αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, από το 2004, οπότε και η χώρα αφέθηκε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στην τύχη της.
Και εάν μέχρι την ΔΕΘ είχαμε πρωθυπουργό εικόνας και διαστρέβλωσης τον Ρουσόπουλο, που ως άλλος Γκέμπελς ήλεγχε απολύτως τα ΜΜΕ, η αποκάλυψη του σκανδάλου στο Βατοπέδιο γκρέμισε τον Ρουσόπουλο και ταυτόχρονα έγδυσε τον Καραμανλή! Κι επειδή πολλοί υπουργοί του ομιλούν για τον Καραμανλή, ως τη μόνη σταθερά στο χώρο της παράταξής τους, έχω να επισημάνω κάτι το οποίο πολλοί θέλουν να λησμονούν. Ο σημερινός πρωθυπουργός βαρύνεται, πλην των άλλων σκανδάλων, με ένα οικογενειακό σκάνδαλο! Ας μη βάζουμε στο περιθώριο το πώς έγινε η κυρία Νατάσα από Νηπιαγωγός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής και ακολούθως ιατρός! Πώς κατάφερε να ξεπεράσει σκοπέλους Πανελλαδικών εξετάσεων και με κομπίνα να είναι σήμερα διορισμένη ιατρός του ΕΣΥ! Πώς, λοιπόν, ο άνθρωπος που είναι βουτηγμένος στο σκάνδαλο, να φέρει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενος σε κάθε λογής σκάνδαλα, απέναντι στης ευθύνες τους; Με τι πρόσωπο;
Και καλά όσο υπήρχε Ρουσόπουλος! Τα κάλυπτε όλα! Τώρα, όμως; Γυμνός και πανικόβλητος ζητεί συναινέσεις και ομοψυχίες, αυτός που απέρριπτε κάθε συναίνεση, όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του ζητούσε να προχωρήσουν σε κάθαρση, σε περιορισμό της αυθαιρεσίας των ΜΜΕ, σε εκλογικό νόμο που θα απεγκλώβιζε το πολιτικό σύστημα από τα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα! Τότε ο πρωθυπουργός της εικόνας, ήταν "πανίσχυρος" κάτω από την ομπρέλλα των υψηλών προστατών του. Σήμερα;
Σήμερα, προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί, αν και γνωρίζει ότι όχι απλά είναι αργά, αλλά πολύ αργά! Και για τον ίδιο και για την κυβέρνησή του. Και έχει χάσει τα πάντα!
Τυπικά φέρει τον τίτλο του πρωθυπουργού και του αρχηγού της δεξιάς, αφού ήδη αμφισβητείται από τους πάντες.
Ομιλεί για εισαγόμενη κρίση, ενώ ο ίδιος είναι η κρίση.
Ομιλεί για "σκανδαλολογία", ενώ ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα! Και θέλοντας να καλύψει την ανεπάρκειά του, ζητεί τώρα συναινέσεις! Πιθανότατα για συγκάλυψη νέων σκανδάλων!
Θα χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά τη φράση "ήρθε η ώρα του Καραμανλή"! Ναι, ήρθε η ώρα του! Για να φύγει, επιτέλους και να αποκτήσει η χώρα μια υπεύθυνη κυβέρνηση!

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ….Αυτά παθαίνουμε…..όταν τα μυαλά μας….. είναι….στα κάγκελα….κρεμασμένα!!!!!!

Τρέξτε τώρα πολιτοφύλακες….. και…πατριώτες…πολιτικοί μας….τζαλγκιτζήδες της παραφροσύνης…..να σώσετε…την…Πατρίδα!!!!
Αφορμή, επιζητούσαν…για να μας την…φέρουν!!!!!!
Περνάμε και δύσκολες μέρες, έχουμε και διαλυμένο….κράτος…
Και «ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕ ΤΡΙΣ ΑΠΑΡΝΗΘΑΣΤΩΝ ΜΟΙ»
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ!!!!!!!

Οι καλά αμειβόμενοι, ντόπιοι «τηλεαστέρες», οι ακροδεξιοί διχαστικοί αμετανόητοι εκδότες, οι ανεγκέφαλοι υπερπατριώτες, οι «όπου φυσάει ο άνεμος πολιτικοί της Θράκης» όπως πάντοτε συμβαίνει στο απερίσκεπτο ρεμπέτ-ασκέρ του ερμαφρόδιτου πατριωτισμού των συμφερόντων, παίξανε άριστα το βρώμικο μεθοδευμένο παιχνίδι των αφεντικών τους, σε ότι αφορά την λειτουργία της Τουρκικής Τράπεζας,
«T.C. ZIRAAT BANCASI A.S».
Οι κατσιασμένες τραγικές φιγούρες, τα πάντα γύρω τους τα βλέπουν εχθρικά, με τις θεωρίες και τις ιδεολογίες τους, και την πατρίδα διακωμωδούν και την ευτελίζουν, περιφέροντας από παράθυρο σε παράθυρο, την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, και την ταπεινώνουν.
Αλλοίμονο αν αυτές τις μέρες η κοινωνία της Κομοτηνής δεν αντιδρούσε ψύχραιμα, και έμεινε αδιάφορη στις σχεδιασμένες προβοκάτσιες, των αμετανόητων ακροδεξιών προβοκατόρων. Ο αγώνας για τον εκδημοκρατισμό της περιοχής μας είναι μακρύς και δύσκολος, Venceremos!!!!! Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

EMILIO SALVATORE


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19-2-2009»

Ζητάει προστασία των μειονοτικών ομάδων στην Ελλάδα

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ

Επικριτικός, για την εμμονή των ελληνικών αρχών να μην αναγνωρίζουν το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και της δημιουργίας Ενώσεων σε μειονοτικές ομάδες που ζουν στη χώρα, εμφανίζεται ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ, σε έκθεσή του, για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα, η οποία πρόκειται σήμερα να δοθεί στη δημοσιότητα. Υποστηρίζοντας ότι απαιτούνται περισσότερα και πιο αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των μειονοτήτων στην Ελλάδα, ο επίτροπος βάζει, εμμέσως πλην σαφώς, θέμα αναγνώρισης των δικαιωμάτων κι άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα, πλην της μουσουλμανικής που, κατά την πάγια θέση της χώρας μας, είναι η μόνη αναγνωρισμένη μειονότητα, στο ελληνικό έδαφος, με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης. Ο κ. Χάμαρμπεργκ, ωστόσο, υποστηρίζει στην έκθεσή του ότι θα πρέπει να υπάρξει μια άλλου είδους προσέγγιση, με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά «στάνταρ», για την προστασία των μειονοτικών ομάδων. Παρ' όλο δε που οι ελληνικές απόψεις, όπως αυτές διατυπώνονται, ως απάντηση, στην έκθεση του επιτρόπου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναγνώρισης άλλης, πλην της μουσουλμανικής, μειονότητας στην Ελλάδα, ο επίτροπος «καλεί μετ' επιτάσεως τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους, με σκοπό να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα μέλη εκείνα των μειονοτήτων που την έχασαν παράνομα, με βάση το άρθρο 19 του Ελληνικού Κώδικα Ιθαγένειας». Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι για όσα από τα μέλη αυτών των μειονοτήτων, που δεν κατονομάζει, έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και βρίσκονται στο εξωτερικό, θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο να δοθεί πάλι, σ' αυτούς ή στους επιγόνους τους, η ελληνική ιθαγένεια, με την καταβολή της δέουσας αποζημίωσης. Ανήσυχος, τέλος, εμφανίζεται ο κ. Χάμαρμπεργκ για την εφαρμογή του νόμου της σαρίας, που αφορά οικογενειακά και κληρονομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, από τους μουφτήδες που διορίζονται από το ελληνικό κράτος. «Δεδομένου ότι υπάρχει μη συμβατότητα μεταξύ αυτής της πρακτικής και των ευρωπαϊκών και διεθνών κανόνων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι αναγκαίο να εκσυγχρονιστεί αυτή η πρακτική και να ενδυναμωθεί ο έλεγχος, από τα εγχώρια δικαστήρια των δικαστικών αποφάσεων των μουφτήδων», καταλήγει ο επίτροπος.

Για την αντιγραφή της είδησης του κ. Νίκου Ρούση από την «ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
EMILIO SALVATORE