Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Τα ίσα...

Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή την επικοινωνιακή πολιτική που σκέπτεται το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει, στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Γιατί μη νομίσει ο οιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας ότι θα είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από σκληρή και αδυσώπητη μάχη με χτυπήματα κόμη και κάτω από τη μέση, από την πλευρά της αποχωρούσας δεξιάς.
Και διαπιστώνω με μεγάλη απορία, πώς είναι δυνατόν να μένει στο απυρόβλητο η πρωθυπουργική σύζυγος. Γιατί, αν κάτι οφείλουμε να αναδείξουμε είναι ακριβώς η ποιοτική διαφορά των δυο αρχηγών. Ο μεν Παπανδρέου, με την ανάληψη της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από τη σύντροφό του να αποχωρήσει από την εργασία της. Και δεν αναφερόμαστε σε ένα ετερόφωτο πρόσωπο, αλλά σε μια επιστήμονα, με διδακτορικό τίτλο.
Από την άλλη, η κυρία του κυρίου της Ραφήνας, από το 1997, οπότε και ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος της Δεξιάς, από νηπιαγωγός, βρέθηκε να έχει κάνει διδακτορικό στη ιατρική και ακολούθως να έχει βρεθεί με πτυχίο ιατρικής σχολής. Και όχι μόνον αυτό, αλλά βρέθηκε να κάνει αγροτικό στο Κιάτο! Από τη Ραφήνα, φυσικά!
Πώς όλα αυτά; Με ποιο μαγικό ραβδί;
Ο Αρχάγγελος της κάθαρσης, Κώστας Καραμανλής,χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που το επικοινωνιακό του επιτελείο αντιμετώπιζε την προηγούμενη κυβέρνηση.
Γιατί, κάποια στιγμή, οφείλουμε να αναμεταδίδουμε τα ίσα στους σκευωρούς και δολοπλόκους!

ΓΓΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poli swsto se vrisko file mou..etsi 8eloun ta fasistaria kai o mpoulis me tin di8en giatro tou

Panagiotis Peteinatos είπε...

Τον τελευταίο καιρό δεν παρακολουθώ blogs ή πολιτικές συζητήσεις λόγω υποχρεώσεων στο Πανεπιστήμιο. Εχθές βλέπω σε εκπομπή του Πρετεντέρη πολιτικούς να τσακώνονται σαν να είναι σε νηπιαγωγείο και μου έκανε άσχημη εντύπωση. Έβλεπα τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους να έχουν ανταλλάξει ρόλους και να ερμηνεύουν το θράσος τους ως πολιτικό θάρρος.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον συζήτησης πως θα αντέξει ένας σοβαρός συνομιλητής; Πως να σταθούν 2 σοβαρές κουβέντες έτσι; Πως να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις με κάποιον όταν κανένας δεν αφήνει τον άλλον να ολοκληρώσει;

Παρακολούθησα μόνο για 10 λεπτά την εκπομπή. Σε αυτό 10λεπτο ακόμα και ο επιστήμονας που παρουσίαζε μια νέα δημοσκόπηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει σε ένα συμπέρασμα και να πει στο τέλος το ακριβώς αντίθετο μόνο και μόνο επειδή το "κλίμα" της υποκρισίας γύρω του δεν σήκωνε άλλη ερμηνεία. Αυτό το κλουβί με τους τρελούς (πολιτικοί + δημοσιογράφοι) έχει δημιουργήσει ένα άτυπο κλίμα φασισμού που στέλνει την αντίθετη γνώμη κατευθείαν στην πυρά.

KΑΡΜΕΝ είπε...

http://agapiaxies.blogspot.com/2009/03/7-2009-7.html