Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η ώρα (;) του Καραμανλή!

Να, λοιπόν, που σε αυτή τη χωρα η ιστορία επαναλαμβάνεται, 50 χρόνια αργότερα. Αναβιώνει με το χειρότερο πρόσωπο, η καραμανλική περίοδος 1955-1963. Πώς να εξηγηθεί και με ποιο τρόπο το γεγονός ότι έρχονται οι αγρότες της Κρήτης να συζητήσουν με τον αρμόδιο υπουργό και αντ΄αυτου, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τους υποδέχονται τα ΜΑΤ! Προφανώς ο απών στις Βρυξέλλες υπουργός να είχε εξουσιοδοτήσει τα ΜΑΤ, προκειμένου να συζητήσουν (ή να "συζητήσουν";) τα προβλήματα που τους απασχολούν!!!
Το προηγούμενο διήμερο γίναμε μάρτυρες, για πολλοστή φορά από το 2004, οπότε και ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση τα καθήκοντά της, μιας σειράς γεγονότων, που προκάλεσαν την κοινή γνώμη, με αποκορύφωμα τη ρίψη δακρυγόνων και χημικών κατά των Κρητών αγροτών, την ώρα που έφτασε στο λιμάνι για να συζητήσει μαζί τους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και η κυβέρνηση της αθλιότητας, του ξεπεσμού και των λαμόγιων, δε ζήτησε στοιχειωδώς συγνώμη από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσαης, τον τέταρτο κατά σειρά πολίτη της χώρας!
Και ο κατά τα άλλα, μέχρι τη ΔΕΘ, λαλίστατος πρωθυπουργός; Κοιμάται στον βαθύ ύπνο της ακυβερνησίας, στην οποία έχει παραδώσει τη χώρα... Μια χώρα, που "κυβερνάται" από το Μαρκογιαννάκη και τα ΜΑΤ... Μια χώρα που πριν 5 χρόνια, βρισκόταν στο σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ και σήμερα είναι ΣΕ ΟΛΑ ουραγός. Αυτή είναι η Ελλάδα του νεο-Καραμανλισμού, αυτή είναι η χώρα των χαμηλών προσδοκιών... Μια χώρα που κυβερνήθηκε από τον αντ΄αυτού Ρουσόπουλο και που η παραίτηση του Θεόδωρου, έδειξε την απόλυτη γύμνια του συστήματος Ν.Δ.
Ο πρωθυπουργός του "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά", της "σεμνότητας και ταπεινότητας", της αλαζονίας και του αυταρχισμού, λουφάζει κρυπτόμενος. Και δεν διαθέτει τη στοιχειώδη τσίπα να ζητήσει συγνώμη απο τον Γιώργο Παπανδρέου για τη χτεσινή υποδοχή του από τα ΜΑΤ στον Πειραιά!
Ας κυττάξει το ρόλόι του ο κύριος Καραμανλής και επιτέλους ας δείξει για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ, υπευθυνότητα, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, για να σταματήσει το αίσχος της ακυβερνησίας. Είναι η μόνη πολιτική του πράξη που θα του δώσει το δικαίωμα να λέει ότι έπραξε κάτι καλό για τη χώρα...

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει ότι ο Καραμανλής ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να παίζει τον Πρωθυπουργό. Θέλει να τον αφήσουν στην ησυχία του να παίζει τα video-games σαβουρώνοντας τις πίτσες του στον καναπέ του στην Ραφήνα. Ας μην ασχολούμαστε άλλο με έναν Πρωθυπουργο σε κώμα, έναν πολιτικό που δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Ας βοηθήσουμε όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ο Γιώργος αποτελεί σήμερα μια μεγάλη ελπίδα για το αύριο. Ας βοηθήσουμε από όπου μπορούμε και όσο μπορούμε, για να κάνει τα οράματά του πράξη...