Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ευτυχώς!

Ευτυχώς! Είμαστε πολύ τυχεροί ως πολίτες αυτής της χώρας. Γιατί; Μα επιτέλους, η χώρα απέκτησε κυβέρνηση!!! Ο "νέος" Πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει το στίγμα της κυβέρνησης, είπε με το γνωστό του στόμφο, τα εξής: «Επιδιώκουμε νέα ταχύτητα, νέους ρυθμούς, σιγουριά και ασφάλεια. Οι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών και μπροστά μας έχουμε ανηφορικό δρόμο. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε».
Και επίσης: «Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε απαρέγκλιτη προσήλωση στη σύγκρουση με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών» ή «η κυβέρνηση αποφασιστικά θα αντιμετωπίσει φαινόμενα καταστροφικής βίας» ή «είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε απαρέγκλιτη προσήλωση στις αρχές μας». Και κλείνοντας: «Η δική μας θέση είναι δεδομένη: Δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου. Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας, που δεν τον εγκαταλείπουμε και δεν λοξοδρομούμε. Θα βγάλουμε τον τόπο από τη διεθνή κρίση με τις μικρότερες επιπτώσεις. Θα τα καταφέρουμε».
Πόσα ωραία λόγια είπε ο πρωθυπουργός μας και με πόση περισσή υπευθυνότητα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των καιρών! Αισθάνομαι, πλέον, εξαιρετικά ασφαλής που η χώρα μας, έχει μια κυβέρνηση, που θα δώσει λύσεις σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν.
Και ο πρωθυπουργός; Άλλος άνθρωπος. Δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ν.Δ. είδαν τον πρωθυπουργό χαμογελαστό μετά από πολύυυυυυ καιρό! Ίσως, γιατί αισθάνεται περήφανος που τελικά κατάφερε να υλοποιήσει τον ανασχηματισμό, που οι δημοσιογράφοι είχαν σχεδιάσει από το Νοέμβριο...
Και τώρα, τι; Μα φυσικά δράση! Η κυβέρνηση σηκώνει μανίκια, για να προχωρήσει με νέο κέφι το μεταρρυθμιστικό της έργο!
Εξάλλου, τι έμεινε; Κάπου 11 εκ. άνθρωποι. Ας τους ξεκάνουνε και αυτούς, όπως διέλυσαν την οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία, την περιουσία του Δημοσίου, το ίδιο το κράτος.
Καλημέρα νέα κυβέρνηση Καραμανλή! Καληνύχτα Ελλάδα!

ΓΓΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που το δηλώνω, αλλά αυτός ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει με την βραδεία κατανόηση και τον ρυθμό λήψης αποφάσεων ότι είναι και "βραδύνους" !!!.
Την μία δεν κατάλαβε, την άλλη δεν ήξερε, την άλλη (4 χρόνια μετά) είναι "νέος", 3 μήνες για ανασχηματισμό ... . Μάλλον ανασχηματισμό στο λειτουργικό πρόγραμμα του εγκεφάλου χρειάζονται, τέτοια ρομπότ ...