Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Η κοινωνία των αθώων!

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, για τους απανταχού συνέλληνες, για όλο τον κόσμο. Διαβάζω από το πρωί στο internet ειδήσεις και στέκομαι στην ιστορία που κλονίζει, πλέον, το προφίλ του "καταλληλότερου"!
"Υπόθεση Ζαχόπουλου", η ιστορία που τελικά "ανοίγει" στόματα και δίνει "τροφή" στα ΜΜΕ να ασχοληθούν με "ροζ" ιστορίες ενός ανθρώπου της αυλής του Καραμανλή. Ενός, τελικά, ανθρώπου, που αφού έφτασε τόσο ψηλά, ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, δίνοντας τέλος σε μια διαδρομή που από την αρχή δεν ήταν ικανός να διαχειριστεί.
Σίγουρα, οι επόμενες μέρες θα δώσουν και άλλα στοιχεία στην επικαιρότητα. Τα στόματα θα ανοίξουν, γιατί δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ο κόσμος της δεξιάς θα υποχρεωθεί να ρίξει τα βάρη στην πλάτη της κακιάς, πρώην ΠΑΣΟΚας για να αγιοποιήσει το "τέκνον" της παράταξης και τυχερό, μέσα στην ατυχία του, εραστή Χρήστο Ζαχόπουλο!
Η απόφαση να αυτοκτονήσει δείχνει το μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς του ίδιου. Δείχνει ότι πλέον, οποιαδήποτε κίνησή του, εξέθετε ευθέως τον Καραμανλή. Δείχνει ότι ο πανίσχυρος Ζαχόπουλος, στηριζόταν στα γυάλινα πόδια της εξουσίας, για όποιον δεν γνωρίζει καλά αυτή την κυρία! Δεν κατάλαβε, ο ατυχής, ότι θα γινόταν βορά των ΜΜΕ, προκειμένου να σωθεί η προστάτις του, Νατάσα! Τα 2 ξαδέρφια, με συνοπτικές διαδικασίες, τον "έδωσαν" στη δημοσιότητα! Το αποτέλεσμα; Βουτιά στο κενό και ταυτόχρονα πλήρης αποκάλυψη του "σκανδάλου" το οποίο, όμως, "εμείς, η παράταξη που πολεμά τη διαφθορά, το δίνει στη δημοσιότητα".
Ιστορικά, οι αυτοχειρίες πολιτικών προσώπων, δίνουν και το στίγμα ότι φτάνει το τέλος της παράταξης στην εξουσία. Φυσικά, είναι πρόωρο να συζητούμε για κάτι τέτοιο, αν και δεν πρέπει να αποκλείουμε το παραμικρό. Εξάλλου, η κυνέρνηση Καραμανλή, έχει βασίσει την πολιτική της στην αρχή της αδράνειας. Κάθε τι που ανατρέπει την κινητική κατάσταση της πλήρους ακινησίας της, κάποια στιγμή θα την ανατρέψει. Απλά, τώρα είναι η ώρα του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί το τέλος της δεξιάς είναι κοντά. Και η πρόκληση για το νέο έρχεται.
Χρόνια Πολλά, με ελπίδα για ένα ωραίο αύριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από το "σεμνά και ταπεινά" στην απόλυτη ξεφτίλα. Ναι ίσως έρχεται η ώρα του ΓΑΠ αλλά ας μην ξαναδούμε τ ίδιο έργο.

Η "Δίκαια Κοινωνία" θα γίνει μόνο με ανατροπές και ρήξεις με κατεστημένες αντιλήψεις. Ισοροπίες και μετριοπάθειες θα μας οδηγήσουν στο πουθενά.