Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Αντιγράφω από το news247.gr:
"Ομάδα εσωτερικού ελέγχου συστήνει το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να προλάβει νέες αποκαλύψεις για κυβερνητικά στελέχη.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσεις ότι το κύρος της δεν θα πληγεί από νέα σκάνδαλα. Η απόφαση για τη σύσταση της ομάδας αυτής, που θα αποτελείται από έξι στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, είχε ληφθεί μετά την υπόθεση Μαγγίνα. Με την απόπειτα αυτοκτονίας του Χρήσου Ζαχόπουλου και τα όσα ακολούθησαν, γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η πρωτοβουλία έρχεται πολύ αργά.
Η ομάδα αυτή θα ερευνήσει τον βίο και την πολιτεία χιλιάδων κυβερνητικών στελεχών. Επικεφαλής θα είναι ο Γ. Αγγέλου, ενώ θα συμμετέχουν ακόμα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κ. Σταϊκούρας, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Μ. Δασκαλόπουλος και δύο ακόμη στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο τα συνεχή σκάνδαλα ακυρώνουν την πολιτική της κυβέρνησης. Και είναι μεγάλο πλήγμα για μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με σημαία της τη μάχη κατά της διαφθοράς, να βλέπει τα σκάνδαλα να σκάνε το ένα μετά το άλλο στην αυλή της.
Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες και όσα στελέχη έχουν υποπέσει σε παραπτώματα οικονομικής ή ηθικής φύσεως να αποπεμφθούν. Όσοι κατέχουν θέσεις και εξουσία θα περάσουν από κόσκινο, αν και δεν αποκλείεται η σύσταση της ομάδας να αποτελεί απλώς μια κίνηση αντιπερισπασμού".
Πόσο γρήγορα πέρασε η περίοδος της σεμνότητας και ταπεινότητας και φτάσαμε στο σημείο να δημιουργείται από την κυνέρνηση ειδικό σώμα αστυνόμευσης των στελεχών της. Και η ίδια; Χωρίς αστυνόμευση; Ποιος θα πρέπει να ερευνήσει το τεράστιο σκάνδαλο των ομολόγων; Της κατάργησης του ΑΣΕΠ; Των κουμπάρων; Και τελικά αυτό το σώμα θα δρα και μέσα στο Μαξίμου; Γιατί όλο το κακό ξεκινά από εκεί, αν δεν κάνω λάθος.
Οι πρόσφατες εκλογές διατήρησαν στην εξουσία το κόμμα της δεξιάς, δίνοντας του μια ακόμη, την τελευταία, ευκαιρία, να αποδείξει ότι μπορεί. Δυστυχώς, σε διάστημα πολύ λιγότερο από 4 μήνες η κυβέρνηση παλλινωδεί, αδυνατώντας να καταφέρει κάτι. Στην εξωτερική πολιτική αδιέξοπδο, στο Ασφαλιστικό αδιέξοδο, στα μείζονα κοινωνικά θέματα αδιέξοδο. Και το πιο σημαντικο; Στη μάχη κατά της διαπλοκής, όλη η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό!
Τίποτε άλλο. Η κυβερνητική πρακτική αποδεικνύει το όνειρο του μέσου Έλληνα. Αρπαχτή για τον εαυτό μας και άσε τους άλλους να βουλιάζουν. Το όραμα του Καραμανλή, που κάποιοι έχουν το θράσσος να τον αποκαλούν και ηγέτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: